Ütközhet az Euroliga/EuroCup és a spanyol bajnokság esetleges lezárása

Május 24-én tart megbeszélést az Euroligát és EuroCupot működtető szervezet, ha zöld utat kapa folytatás, akkor elképzelhető, hogy a spanyol kluboknak egyszerre két helyen kellene lenniük.

Pár napja jelentette be az ACB, hogy május 31-éig várnak arra, hogy zöld jelzést kapjon a kezdeményezésük, mi szerint egy helyszínen, zárt kapuk mögött egy 12 csapatos, két hétig tartó tornával küzdjenek meg a gárdák a bajnoki címért. Akkor július 10-ét tűzték ki dátumnak, addig mindenképp be akarják fejezni a küzdelmeket, de lehet, hogy át kell gondolniuk, ugyanis az Euroliga és EuroCup is erre az időszakra akarja szervezni a saját lezárásait. 

Az ECA (European Club Association, Európai Klubszövetség) és az Euroliga más résztvevői megállapodtak abban, hogy legkésőbb május 24-én eldöntik, hogy folytatják-e az Euroligát és a EuroCupot, vagy elengedik az idei szezont és a 2020/21-es évadra fókuszálnak. 

Amennyiben május 24-én úgy döntenek, hogy megpróbálják befejezni az idei évadot, akkor ez lesz a menetrend:

Május 29-június 11. Karantén (amennyiben szükséges)
Június 12-július 2. Edzőtábor
Július 4-17. EuroCup mérkőzések
Július 4-26. Euroliga-mérkőzések

Az Euroliga le kívánja játszani mind az 54 hátralévő alapszakasz-meccset, majd egy klasszikus Final Eightet (nyolccsapatos, egyenes kieséses torna, egy meccsen dől el a továbbjutás-végső győztes kiléte). A EuroCupban a negyeddöntők mezőnye már kialakult, ott a további küzdelmeket vagy egy Final Eight formájában rendezik, vagy pedig a párharcok két meccsig tartanak majd, és a két meccs pontaránya alapján dől el a továbbjutók-végső győztes kiléte. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus