Vb-előselejtezők: Már csak három hely kiadó

Svédország és Észtország továbbjutott, az utolsó körben örmény-bosnyák és fehérorosz-portugál ki-ki meccs lesz. Macedónia nagy bajban.

 

A vilgbajnoki előselejtezők ötödik napjának minden mérkőzése visszanézhető ide kattintva!

Az első játéknap összefoglalója

A második játéknap összefoglalója

A harmadik játéknap összefoglalója

A negyedik játéknap összefoglalója

 

A-csoport

Svédország (3-2) – Örményország (3-2) 93-70

Ryan Boatright one-man-showja (32 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz) semmire nem volt elég, mellette mindössze Chrabascz villogott támadásban (17 pont), de nem is az előrejátékukkal volt komolyabb gond, hanem a védekezésükkel: a nagyszünetig 56 pontot nyeltek be. A hazaiaknál öten (Borg, Gaddefors, Massamba, Spires és Eriksson) érték el a 10 pontos határt, borzasztó keményen védekeztek, ebbe pedig beletört az eddig szépen menetelő örmények bicskája. A svédek az egymás elleni eredmények miatt már biztosan továbbjutottak, az örmények az utolsó körben ezt hazai pályán tehetik meg.

Szlovákia (1-4) – Bosznia-Hercegovina (3-2) 74-92

Már az első félidőben is parádésan támadtak a bosnyákok, 55 pontot szórtak, a harmadik negyedben pedig egy 25-8-as résztávval teljesen le is szakították ellenfelüket. A vendégeknél a 27 pontos Musa teljesítményére már szinte fel sem kapjuk a fejünket, de a többiek nagyon keményen játszottak, ezt mutatja a 40 kiharcolt büntető is. A szlovákok a 4. negyedben egy kicsit kozmetikáztak az eredményen, a 37 éves Rancik 17 pontja megemlíthető, de összességében nem róluk szólt ez a meccs és selejtezősorozat. 

B-csoport

Hollandia (2-1) -Ausztria (3-1) 71-78

Abszolút formalitás volt a mérkőzés, hiszen korábban már mindkét csapat továbbjutott – az osztrákok visszavágtak a pár napja otthon elszenvedett vereségért, Pöltl és Mahalbasic mellett most a kinti tüzérség is megvolt, kilenc triplát dobtak, ezzel ellensúlyozni tudták a hollandok kinti dobóit. A hazaiak nem erőltették annyira a húzóembereket, így az utolsó negyedben az osztrákok könnyedén kerekedtek felül. 

Szabadnapos: Albánia (0-3).

C-csoport

Észtország (3-0) - Macedónia (1-3) 74-65

A macedónok átérezték a meccs fontosságát, hiszen ha győznek, akkor azzal alaposan megkavarták volna a csoport állását, a 19 pontos Theodore és a 18 pontig jutó Stojanovszki vezetésével az utolsó negyed előtt is egyetlen ponttal jobban álltak. Itt viszont más dimenzióban kezdett el védekezni az észt gárda, emellett négyen (Sokk, Talts, Veideman és Kangur) elintézték a támadójátékot. A győzelemmel némi meglepetésre az észtek már továbbjutottak – az utolsó körben tét nélkül játszanak Koszovóban, és ha ott a koszovóiak győznek, a macedón válogatottnak nem sok dolga lesz a következő 1-2 évben...

Szabadnapos: Koszovó (1-2).

D-csoport

Fehéroroszország (1-2) - Bulgária (4-0) 70-84

A bolgárok a hibátlan mérlegért küzdöttek, ezt végül a szokásos Vezenkov-remeklés (18 pont, 7 pattanó) mellett a 21-ig jutó Kosztovnak köszönhették, erre a beloruszok nem voltak felkészülve. A hazaiaknál Liutich mellé nem nagyon tudtak felnőni a társak, az újabb vereség pedig azt jelenti, hogy az utolsó fordulóban ki-ki meccsen dől el a továbbjutás köztük és a portugálok között. 

Szabadnapos: Portugália (0-3). 

fotó: fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus