Vb-percek: Lesz Cory Joseph, vagy sem?

Eleinte úgy tűnt, Cory Joseph sem lesz ott Kanadával a világbajnokságon, de Nick Nurse cáfolta ezt. Svetislav Pesic szerint minden idők legerősebb vb-mezőnye lehet a mostani. 99%, hogy Teodosic kihagyja a tornát, JR Holden Bogdan Bogdanovicot méltatta. Bolden helyett Barlow az ausztráloknál, Batum szerint óriási csata várható az érmes helyezésekért.

Egymásnak némileg ellentmondó hírek jöttek ki a kanadai válogatott háza tájáról – egy ideje már a levegőben lóg Cory Joseph sorsa, aki a sok lemondás miatt nem biztos benne, hogy csatlakozik-e hazája nemzeti csapatához. Mint ismert, 17 kanadai játékos pattogtat jelenleg az NBA-ben, de közülük csak egy, Khem Birch lesz ott biztosan a vb-keretben, és Doug Smith (The Star) információi szerint Joseph is lemondta a részvételt. Ezt azonban Nick Nurse, a válogatott kapitánya cáfolta, ő úgy informálta a médiát, hogy megvan a Sacramento Kings irányítójának kínai repülőjegye

Az elismert szerb edző, Svetislav Pesic nyilatkozott a közelgő világbajnokságról, szerinte minden idők legerősebb vb-je lehet a mostani, annyi jó csapat van a mezőnyben. Pesic kifejtette, hogy főként az európai kosárlabdázás mutatott be hatalmas fejlődést, és zárkózott fel az amerikaiakhoz – a legjobb kosárlabdát az Euroligában játsszák véleménye szerint. Nagy reményei vannak a szerb válogatott szereplését illetően is, nagyon jó csapatnak tartja őket – az állandóságot és a tapasztalatot tartja Bogdanovicék legfőbb fegyverének. A szerb válogatott egyébként már meg is érkezett Kínába - csakúgy mint a pénzügyi gondokkal küzdő Nigéria -, de a Virtus Bologna játékmestere, Milos Teodosic nem tartott a társakkal Ázsiába. Sasha Djordjevic szövetségi kapitány nem túl optimista Teodosic játékát illetően, 99%-ra taksálja annak az esélyét, hogy nem lesz ott velük a tornán a legendás irányító.
Még egy kis Szerbia: a CSKA Moszkvával két Euroligát is nyerő JR Holden Bogdan Bogdanovic játékát méltatta. A jelenleg a Detroit Pistonsnál játékosmegfigyelőként tevékenykedő Holden szerint nagy dolgokra hivatott a Kings hátvédje – egy igazi mindenes, és nincs igazán gyenge pontja, ráadásul a legjobb korban is van. Azt sem tartja kizártnak az amerikai, hogy hazája válogatottját legyőzhetik a szerbek, hiszen Európában megtanulta, hogy egy meccsen bármi megtörténhet. 
Ahogy arról a legutóbbi vb-percekben már beszámoltunk Jonah Bolden nem lesz ott a vb-n Ausztrália színeiben, helyére David Barlow került be a 12-es keretbe.
Nicolas Batum, a Charlotte Hornets bedobója óriási csatát vár az érmes helyekért a vb-n – ők is harcban lesznek ezért, de az olimpiai kvalifikációt is fontosnak tartja. Batum szerint a győzelem kulcsa a védekezés, és erről edzőjük, Vincent Collet is rengeteget beszél – Rudy Gobert óriási hasznukra lehet ezen a téren a franciáknak.
A végére pedig egy felkészülési mérkőzés maradt, Kanada alaposan elpáholta Új-Zélandot – 122-88-ra nyertek az észak-amerikaiak.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus