Zúgott a Tiszaligetben a "Hajrá Olaj!"

Dragan Alekszics szerint most is megtapasztalták, hogy mekkora energiát tudnak adni a szurkolók, Kendrick Perry örült a jó szezonkezdésnek, a törökök pedig megdicsérték a Szolnokot.

Ahogy arról beszámoltunk, tegnap este tízpontos előnybe került a Szolnok a FIBA Europe Cup selejtezőjében, miután száznyolc egységet dobott a török Trabzonspornak - a találkozót követően a törökök is megdicsérték az Olaj játékát. 

"A Trabzonspor megmutatta, hogy a legjobb európai ligából érkezett, s játékosai kivételes adottságúak. A meccs előtt azt kértem csapatomtól, hogy harcoljon, akkor is, ha hátrányba kerül, mert csak így nyerheti vissza a szurkolók támogatását - ezúttal is tapasztalhattuk, mekkora energiát tud adni a közönség. A játékvezetés normális volt, de a bírók is hibáztak - meg mi is. A gond az volt, hogy amikor Vojvoda reklamált, kiesett a koncentrációból, és rossz periódusba kerültünk" - mondta Dragan Alekszics, a Szolnok vezetőedzője.

"A támadásunk rendben volt, és védekezésben is tudtuk, mit kell csinálnunk. De ezúttal túl puhán védekeztünk, különösen az utolsó negyedben, amikor a magyar csapat rendkívül jól játszott. Az, hogy tíz ponttal vagy csak kettővel kaptunk ki, végülis mindegy, a visszavágón annyival kell győznünk, amennyivel csak tudunk. Le kell dolgoznunk a hátrányt, és tovább kell jutnunk" - értékelt a Trabzonsport trénere, Zare Markovszki.

"Remek hangulatban kiváló meccset játszottunk, örülök, hogy jól sikerült a szezonkezdésünk. Az ellenfeleink között kiemelkedő egyéni képességű játékosok akadtak, különösen a 3. negyedben nagyon sok gondot okoztak nekünk - ugyanakkor mi is végig jó ritmusban játszottunk, a negyedik negyedben pedig erre is rá tudtunk tenni egy lapáttal" - vélekedett a 26 pontig, 5 pattanóig és 9 gólpasszig jutó Kendrick Perry.

"Gratulálok a hazai csapatnak, nagyszerű meccset játszottunk velük. Az edzőink jól felkészítettek bennünket, tudtuk, hogy kinek mi az erőssége és gyengesége, ugyanakkor a negyedik negyedre elvesztettük a koncentrációnkat, túl sok labdát adtunk el, és védekezésben is a megengedettnél többet hibáztunk" - nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az ezúttal mindössze 14 pontig jutó Brady Heslip.

A szolnoki szurkolótábor mindenesestre a lefújás után is éltette a csapatot:

forrás és fotó: szolnokiolajkk.hu
videó: Olaj TV

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus