A Kolozsvár, a Pardubice és a Pau Orthez az Alba ellenfelei

A mai (és a tegnapi) eredmények után eldőlt, hogy a Kolozsvárral, a Pardubicével és a Pau Orthezzel került egy csoportba az Alba Fehérvár a FIBA Europe Cup következő szakaszában.

Tegnap este eldőlt, hogy az Elan Chalon elleni 29 pontos vereség miatt az Alba Fehérvár együttese az A-csoport második helyén végzett. Azt pedig már előre lehetett tudni, hogy az ebben a pozícióban végző csapat az E-csoport élén végző együttessel, a G-csoport másodikjával és a J-csoport másodikjával kerül egy négyesbe a következő szakaszban, az O-csoportba.

A francia bajnokságban is kiválóan szereplő Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez tegnap este kiütötte a Redwell Oberwart Gunnerst, ezzel 4-0-s mérleggel megnyerték az E-csoportot, így ők kerültek össze Dzunics Braniszlav csapatával. Az is világossá vált már tegnap, hogy a U-BT Cluj Napoca, azaz az Ousmane Barrót és Török Rollandot is foglalkoztató Kolozsvár végez a G-csoport második helyén, miután a török Gaziantep győzött, így eldőlt, hogy 5-1-gyel ők nyerik a G-csoportot (az egymás elleni eredményben jobbak a románoknál akkor is, ha ma nyernek Barróék). Az pedig ma este derült ki, hogy a Cmoki-Minszk Apoel felett aratott sikerével (81-68), illetve a cseh Pardubice Siauliai elleni győzelmével (89-85) a Pardubice lett a J csoport másodikja 4-2-es mérleggel, így ők lesznek a fehérváriak harmadik ellenfelei.

Ebből a csoportkörből már csak az első jut tovább biztosan a következő, egyenes kieséses szakaszba (ahova egyébként csatlakozik 8 BL-ből kieső együttes is), illetve a hat csoportból még a két legjobb csoportmásodik.

Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus