Bajnokok Ligája: Banvit-Tenerife döntőt rendeznek holnap

Tegnap este lejátszották a Bajnokok Ligája négyesdöntőjében a két elődöntőt - a Banvit 13 pontos hátrányból fordított és nyert a francia listavezető Monaco ellen, a fináléban pedig a házigazda Tenerife lesz az ellenfelük, amely az olasz Veneziát múlta felül.

Az első elődöntőben tegnap a Jamal Shuler (20 pont) vezette Monaco bekezdett, 21-8-ra is vezetett az első negyedben a francia gárda, ám ekkor rendezte sorait a Banvit. Előbb visszajöttek 10 pont alá, majd stabilizálták lemaradásukat. A harmadik negyedben 41-47-nél négy percig beállt az eredményjelző, de a felvonás végén már a törökök álltak jobban (55-53). A Banvit átvette az irányítást, de elhúzni nem tudtak, így az utolsó bő három percre egállal fordultak a felek. Itt aztán a Jordan Theodore (21 pont, 11 gólpassz), Gediminas Orelik (16 pont, 5 pattanó) és Gasper Vidmar (12 pont, 6 pattanó) vezettek félholdasok csináltak egy 6-0-s szakaszt, ahonnan a gallok már nem tudtak fordítani, a Banvit jutott a fináléba (83-74).

A második elődöntőben a házigazda Tenerife a Veneziával csapott össze. Itt a MarQuez Haynes (13 pont) és Hrvoje Peric (11 pont, 5 pattanó) vezette olaszok játszottak 5-7 pontos előnyben az első negyedben. A második felvonásban előbb egalizált a spanyol gárda, majd 29-32 után futottak egy 11-0-s szakaszt, a félidőben pedig 6 egységgel álltak jobban (40-34). A fordulás után egy 10-0-val kezdte a harmadik játékrészt a Tim Abromaitis (19 pont, 9 pattanó) vezette vendéglátó, amely ezzel el is döntötte az összecsapás sorsát - 16 pontos hátrányából tudott még faragni a velencei alakulat, de szorossá tenni a mérkőzést már nem tudta. A Tenerife végül 67-58-ra győzött, ezzel ők lesznek a Banvit ellenfelei a holnap esti döntőben.


Eredmények a Bajnokok Ligája elődöntőiből

Banvit BK - AS Monaco  83-74
Iberostar Tenerife - Umana Reyer Venezia  67-58


A holnapi program

3. helyért
AS Monaco - Umana Reyer Venezia  17:15

Döntő
Banvit BK - Iberostar Tenerife  20:15

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus