BL: Kendrick Perry szenzációsan kezdte a csoportkört

A korábbi körmendi és szolnoki kedvenc két remek meccsel és hosszabbítást érő triplával nyitott. Az első két forduló videós összefoglalójában több más nagy meccsre és egyéni teljesítményre is kitérünk.

Alapszakasz, 2. forduló

A-csoport

Az A-csoportban szereplő Nyizsnyij Novgorodban Kendrick Perry eddig két nagyszerű meccsen van túl, csapata pedig felemás eredményekkel abszolválta az első két találkozóját. Előbb egy nagyszerű meccsen, kétszeri hosszabbításban múlta felül őket Norris Cole (34/9 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó) elképesztő extrájával az Avellino, de ezen a találkozón az ex-körmendi és szolnoki irányító is abszolút felnőtt a korábbi NBA-játékos mellé, 25 pontot, 7 lepattanót, 6 gólpasszt, 2 labdaszerzést és a második hosszabbítást jelentő óriási triplát beletéve a közösbe. A Nyizsnyij aztán ezen a héten javított, méghozzá nagy győzelmet aratva az Anwil otthonában, ahol Perry ismét remekelt 15 pontjával, 8 gólpasszával, 4 lepattanójával és 3 labdaszerzésével.

A Nyizsnyij győzelme azért is nagy szó, mert az Anwil azt megelőzően 21 pontos idegenbeli sikerrel kezdett Lettországban, ám így most a lengyelek is 1-1-gyel állnak, hasonlóan Perryékhez. Két győzelemmel kezdett viszont az Avellino, a Banvit és a Murcia is, az olaszok a Nyizsnyij után a Ludwigsburgot is megverték idegenben, méghozzá meglehetősen simán. A Banvit két magabiztos hazai sikerrel kezdett a Ludwigsburg illetve a Le Mans ellenében, köszönhetően főleg a nagy formában lévő Jordan Morgan előbb 27, majd 23 pontos performanszának. A Murcia is kétszer nyert otthon, a Le Mans és a Ventspils elleni sikerük sem volt világraszóló, „csak” hozták a kötelezőt. A franciáknak, a letteknek és a tavaly még Final Four résztvevő németeknek így tehát még nincs győzelmük.

Banvit (török, 2-0) – Le Mans (francia, 0-2) 96-67

UCAM Murcia (spanyol, 2-0) – Ventspils (lett, 0-2) 91-85

Anwil (lengyel, 1-1) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-1) 82-93

MHB Riesen Ludwigsburg (német, 0-2) – Sidigas Avellino (olasz, 2-0) 77-96

Perry crossovere a játéknap legszebb jelenete lett:

Jordan Morgan nagy formában kezdte a szezont:

A mérkőzések legszebb jelenetei:

Az 1. forduló eredményei:
Nyizsnyij Novgorod – Sidigas Avellino 93-100  2x h.u.
Ventspils – Anwil 78-99
Banvit – MHB Riesen Ludwigsburg 89-76
UCAM Murcia – Le Mans 74-62

Perry második hosszabbítást érő triplája, Norris Cole remeklése és a meccs összefoglalója:

Jordan Morgan nagy formában kezdte a szezont:

 

B-csoport

A B-csoportban csak a két nagyon sima győzelmet arató Tenerife, illetve a Velence tudott hibátlanul kezdeni. A spanyoloknak a Bonn és a Nanterre sem okozott problémát, míg az olaszok az előbb 25, majd 24 pontot termelő Mitchell Watt főszereplésével verték a múlt héten a PAOK-ot, majd legutóbb egy szenzációs, kétszeri hosszabbításos meccsen a Holont, ahol Austin Daye 30 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát hozott Watt teljesítménye mellé. A 35 pontos Khalif Wyatt által vezetett izraelieket sem sok választotta el tehát a 2-0-s kezdéstől, miután ők sima győzelemmel kezdtek Chad Timberlake csapata, a Fribourg ellen. A svájciak aztán javítani tudtak a második körben az Opava ellen, ahol Timberlake csapata egyik legjobbja volt 14 pontjával, 3-3 lepattanójával és gólpasszával, illetve 2 labdaszerzésével. A Fribourghoz hasonlóan így a csehek, illetve a PAOK és a Bonn is 1-1-gyel állnak, miután az utóbbiak meccsét a németek nyerték, méghozzá idegenben.

PAOK (görög, 1-1) – Telekom Baskets Bonn (német, 1-1) 95-100

Fribourg Olympic (svájci, 1-1) – Opava (cseh, 1-1) 97-79

Umana Reyer Venezia (olasz, 2-0) – UNET Holon (izraeli, 1-1) 111-104  2x h.u.

Nanterre 92 (francia, 0-2) – Iberostar Tenerife (spanyol, 2-0) 58-75

Khalif Wyatt „curryzett” egyet a hosszabbításban:

Austin Daye óriási dupla-duplája:

A mérkőzések legszebb jelenetei:

Az 1. forduló eredményei:
Iberostar Tenerife – Telekom Baskets Bonn 87-68
Umana Reyer Venezia – PAOK 69-59
Opava – Nanterre 92 74-67
UNET Holon – Fribourg Olympic 93-69

 

C-csoport

A C jelű nyolcasban is csak két csapat, a Hapoel Jeruzsálem és a Fuenlabrada kezdett hibátlanul. Stoudemire-ék előbb J’Covan Brown 21 pontjára és 8 gólpasszára, illetve a 27-13-ra megnyert harmadik negyedükre alapozva értékes győzelmet arattak Athénban, majd egy könnyebb siker következett nekik a Lietkabelis ellen. A Fuenlabrada egy sokáig emlékezetes derbivel nyitott az első BL-meccsét játszó Bamberg otthonában, ahol a németeknek nem volt elég Tyrese Rice 33 pontja és 8 gólpassza sem a győzelemhez, köszönhetően a szintén fantasztikus Francisco Cruz (22/9 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) egészen elképesztő utolsó másodperces meccsnyerő triplájának, amit mindenképp érdemes alább megtekinteni. A spanyoloknak aztán az Antwerpen ellen már nem kellett hasonló nagy játék a sikerhez. A belgák az első fordulóban egyébként Litvániában arattak fontos győzelmet hosszabbításban, és ugyanígy tett a Jonas Maciulis vezette AEK is legutóbb Csehországban, a Bamberg pedig a Dijon ellen javított, így most ez a négy csapat 1-1-es mutatóval áll, míg a Nymburknak és a Lietkabelisnek még nincs győzelme.

CEZ Nymburk (cseh, 0-2) – AEK Athén (görög, 1-1) 93-94 h.u.

Montakit Fuenlabrada (spanyol, 2-0) – Telenet Giants Antwerp (belga, 1-1) 96-84

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 2-0) – Lietkabelis (litván, 0-2) 81-67

Brose Bamberg (német, 1-1) – JDA Dijon (francia, 1-1) 73-64

Amar’e Stoudemire nagy blokkja:

Jonas Maciulis még mindig képes meccseket eldönteni:

A mérkőzések legszebb jelenetei:

Az 1. forduló eredményei:
Lietkabelis – Telenet Giants Antwerp 87-91 h.u.
JDA Dijon – CEZ Nymburk 74-63
AEK Athén – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem 75-79
Brose Bamberg – Montakit Fuenlabrada 88-89

Tyrese Rice remeklése és Francisco Cruz szenzációs meccsnyerő triplája:

 

D-csoport

A D-csoportban a Strasbourg, a Bologna és a Promitheasz is két győzelemmel kezdte a csoportkört. A franciák előbb Ljubljanában, majd a Bayreuth ellen győztek, és mindkét találkozón Nicolas Lang játszotta a főszerepet, aki előbb 21, majd pedig 19 pontjával volt a franciák legeredményesebbje. A Bologna két hazai meccsen van túl, a Neptunas ellen Kevin Punter hősies játékára és 27 pontjára, illetve egy hosszabbítást érő blokkra volt szükségük az olaszoknak, míg az Oostende már nem okozott gondot nekik. A Promitheasz a csoport két leggyengébb csapatát, a Ljubljanát és az Oostendet pipálta ki eddig, mindkét találkozón ponterősen és hasznosan játszott a korábban Szolnokon is megforduló Olekszandr Lipovij (11 és 17 pont, 17-es és 19-es indexmutató). Ebben a nyolcasban a Lorenzo Williams által irányított Neptunas és a Besiktas 1-1-gyel állnak, az Oostendenek, a Bayreuthnak és a Ljubljanának pedig még nincs győzelme.

Segafredo Virtus Bologna (olasz, 2-0) – Filou Oostende (belga, 0-2) 89-60

SIG Strasbourg (francia, 2-0) – medi Bayreuth (német, 0-2) 67-63

Neptunas Klaipeda (litván, 1-1) – Besiktas Sompo Japan (török, 1-1) 78-63

Promitheasz Patrasz (török, 2-0) – Petrol Olimpija (szlovén, 0-2) 79-77

A mérkőzések legszebb jelenetei:

Az 1. forduló eredményei:
Petrol Olimpija – SIG Strasbourg 71-81
medi Bayreuth – Besiktas Sompo Japan 70-78
Segafredo Virtus Bologna – Neptunas Klaipeda 83-78 h.u.
Filou Oostende – Promitheasz Patrasz 84-93

Dejan Kravic hosszabbítást érő blokkja és Kevin Punter hatalmas meccse:

A Promitheasz zsákoló-showja:

 

Az első forduló tíz legszebb jelenete:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus