BL: Most már meccselőnnyel áll továbbjutó helyen a Falco

A D-csoportban a Dijon, a Bonn és a Zaragoza sem hibázott odahaza, így velük együtt a „felsőházban” tanyáznak a vasiak, akikre kulcsmeccs vár a következő fordulóban.

Alapszakasz, 9. forduló

A-csoport

Lietkabelis (litván, 4-5) – BAXI Manresa (spanyol, 6-3) 77-61

UNET Holon (izraeli, 3-6) – Filou Oostende (belga, 4-5) 58-59

SIG Strasbourg (francia, 4-5) – Polski Cukier Torun (lengyel, 2-7) 75-97

Dinamo Sassari (olasz, 7-2) – Türk Telekom (török, 6-3) 92-89

Az A-csoportot a játéknap előtt három csapat vezette azonos mérleggel, most viszont a Sassari már egyedül áll a nyolcas élén. A szárdoknak óriási körük volt, hiszen két végjátékban szerzett kosárral sikerrel vették a közvetlen rivális Türk Telekom elleni ki-ki meccset, a Manresa pedig simán kikapott Litvániában. A Torun nagy meglepetésre még ennél is fölényesebben nyert Strasbourgban, az Oostende pedig MiKyle McIntosh (15/6 pont, 7 lepattanó) büntetőivel bevette Holont, így most a negyedik, utolsó továbbjutó helyen van hármas holtverseny, rendkívül izgalmasan alakul ez a csoport.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

B-csoport

RASTA Vechta (német, 5-4) – EB Pau-Lacq-Orthez (francia, 2-7) 93-86

Teksüt Bandirma (török, 4-5) – Telenet Giants Antwerp (belga, 2-7) 89-81

Anwil Wloclawek (lengyel, 5-4) – San Pablo Burgos (spanyol, 5-4) 100-90

AEK Athén (görög, 7-2) – Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli, 6-3) 91-78

A B-csoport nagy rangadóját az AEK Athén Howard Sant-Roos (18/9 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) vezetésével, nagyot hajrázva, az utolsó negyedet 25-13-ra elhozva nyerte a Hapoel Jeruzsálem ellen, így a görögök nagy lépést tettek a csoportgyőzelem felé. Mögöttük viszont botlott a Burgos, akiket így az őket verő Anwil és a Paut Josh Young (27/18 pont, 4 gólpassz) extrájával két vállra fektető Vechta is beért a 3-5. helyeken. A Bandirma Emanuel Terry (25 pont, 7 lepattanó, 3 labdaszerzés) remeklésével hozta az Antwerpen elleni meccsét és szorosan tapad rájuk.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

C-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 6-3) – Brose Bamberg (német, 4-5) 76-75

Gaziantep (török, 2-7) – ERA Nymburk (cseh, 7-2) 69-79

Iberostar Tenerife (spanyol, 8-1) – Mornar Bar (montenegrói, 2-7) 91-61

VEF Riga (lett, 1-8) – Periszteri winmasters (görög, 6-3) 64-71

A C jelű nyolcasban nem történt meglepetés, a Tenerife a múlt heti botlása után visszatért a győzelem útjára és Giorgi Shermadini (22 pont, 8 lepattanó) főszereplésével átgázolt a Mornaron, míg a Nymburk Gaziantepben, a hétvégén még a Panathinaikoszt verő Periszteri pedig Rigában érvényesítette a papírformát. A Nyizsnyij Novgorod és a Bamberg csatáját óriási fordítással, a meccs utolsó 11 pontját szerezve nyerték meg az oroszok, ez a leolvadás pedig könnyen lehet, hogy a továbbjutásába kerül majd a németeknek. A Nyizsnyij így ugyanis oda-vissza verte őket, és igencsak úgy tűnik, hogy ebben a csoportban ideje korán eldőlnek a lényegi kérdések.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

 

D-csoport

PAOK (görög, 3-6) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (5-4) 80-89

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Telekom Baskets Bonn (német, 6-3) – Happy Casa Brindisi (olasz, 4-5) 101-93

JDA Dijon (francia, 6-3) – Neptunas Klaipeda (litván, 4-5) 92-71

Casademont Zaragoza (spanyol, 5-4) – Besiktas Sompo Sigorta (török, 3-6) 80-73

A Falco a keddi görögországi bravúrja után páholyból nézhette a csoportjában zajló szerdai eseményeket, ahol nem hibáztak a hazai pályán szereplő csapatok, és akiket a komoly izgalmak is elkerültek ezúttal. A Bonn ugyanis 100 pont fölé jutva, csak az utolsó negyedben 36 egységet termelve lehajrázta a Brindisit, a Dijon Axel Julien (21/3 pont, 10 gólpassz, 5 labdaszerzés, 4 lepattanó) briliáns játékával egy 20-assal küldte haza a Neptunast, a Zaragoza pedig a végjátékot kontrollálva bizonyult jobbnak a Besiktasnál. Mindez azt jelenti, hogy a csoportot vezető Dijon-Bonn duó mögött közvetlenül foglal helyet a következő fordulóban Szombathelyen összecsapó Falco és a Zaragoza. Az a mérkőzés óriási lehetőséget jelent tehát a vasiak számára, akik jelenleg tisztán meccselőnnyel előzik meg a mögöttük álló négy csapatot és továbbjutó helyen állnak.

A mérkőzések legszebb jelenetei:

A csoport állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus