BL: Perryék nagy előnye kitartott Velencében

A Nyizsnyij simán kikapott, de továbbjutott. A Hapoel, Tenerife, Bologna trió volt a legmeggyőzőbb, a Bamberg, Antwerpen, Nanterre hármas pedig idegenben is állta a sarat.

Nyolcaddöntő, visszavágók

Umana Reyer Venezia (olasz) – Nyizsnyij Novgorod (orosz) 84-66

Bár a Nyizsnyij Novgorod Kendrick Perry fantasztikus teljesítményével igen jelentős, 23 pontos előnyt harcolt ki az első meccsen a Velence ellen, azért érezhető volt, hogy nem lefutott még ez a párharc. Perry (8 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) ezúttal jóval csendesebb volt, és Stefano Tonut (26/6 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) vezérletével biztosan nyertek a taljánok, ám a végeredményben is szereplő 18 pontos különbség a legnagyobb volt a meccsen, Vladimir Dragicsevics (21 pont, 8 lepattanó) főszereplésével a legnagyobb rohamokat is visszaverték az oroszok.

Továbbjutott: A Nyizsnyij Novgorod 161-156-os összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Besiktas Sompo Japan (török) – Nanterre 92 (francia) 60-62

A Nanterre és a Besiktas a franciaországi 68-59-es találkozójuk után egy ennél is alacsonyabb pontszámú mérkőzést játszottak, de ami ennél is fontosabb, a gallok ismét nyerni tudtak és bejutottak a negyeddöntőbe. A törökök 20-11-nél kiegyenlítették ugyan a párharcot, és a második félidő elején is még 32-24-es előnyben voltak, de ezt követően Jeremy Senglin (18/6 pont, 7 lepattanó) és a Nanterre kiegyenlített, végül pedig az újabb győzelem is összejött nekik.

Továbbjutott: A Nanterre 130-119-es összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Banvit (török) – Brose Bamberg (német) 85-88

Mindössze 2 pontos vereségével kedvező helyzetből várta a Bamberg elleni visszavágót a Banvit, ám a hazai találkozójukon is szűk vereséget szenvedtek a törökök, így a germánok lesznek ott a legjobb nyolcban. A németek kézben tartották a második félidőt, Tyrese Ricetól (32/12 pont, 4 gólpassz) pedig jött a győzelemhez szükséges extra, ami végül felülmúlta a túloldalon Jordan Morgan (23 pont, 14 lepattanó) szintén pazar produkcióját.

Továbbjutott: A Bamberg 169-164-es összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

AEK Athén (görög) – PAOK (görög) 62-63

Szinte végig az AEK vezetett a PAOK elleni görög rangadón, végül azonban Johndre Jefferson (11 pont, 9 lepattanó) közelijével mégis a vendégek nyertek egyetlen ponttal. Ez azonban nem osztott vagy szorzott, a fővárosiak első találkozón szerzett előnyét (84-75) nem fenyegette veszély.

Továbbjutott: Az AEK Athén 146-138-as összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem (izraeli) – Neptunas Klaipeda (litván) 84-64

A múlt heti idegenbeli győzelem (86-74) után hazai pályán sem kegyelmezett a Hapoel a Neptunasnak, az izraeliek a nyolcaddöntők legnagyobb arányú különbségével jutottak tovább. Az utolsó negyedben 13 megválaszolatlan pontot szerző jeruzsálemiek legeredményesebbje Amare Stoudemire (15 pont, 4 lepattanó) volt.

Továbbjutott: A Hapoel Jeruzsálem 170-138-as összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Iberostar Tenerife (spanyol) – Promitheasz Patrasz (görög) 79-57

Az első meccsen összeszedett 12 pontos hátrányát meglepő magabiztossággal tüntette el a Tenerife a Promitheasz ellen, a spanyolok már az első negyedben továbbjutásra álltak (24-11), majd a folytatásban stabilan 20 pont körül tartották vezetésüket és kiváló csapatjátékuknak köszönhetően lezárták a párharcot, a görögöknek nem volt szemernyi esélyük sem.

Továbbjutott: A Tenerife 136-126-os összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Segafredo Virtus Bologna (olasz) – Le Mans (francia) 81-58

Az első mérkőzés döntetlen eredménye után a Le Mans még bizakodva utazhatott Bolognába a visszavágóra, a gallok azonban csak asszisztálni tudtak az olaszok gálájához. 71-38-nál már 33 ponttal is vezettek a hazaiak, akik ezúttal minden tekintetben felülmúlták riválisukat.

Továbbjutott: A Bologna 155-132-es összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

UCAM Murcia (spanyol) – Telenet Giants Antwerp (belga) 78-77

A Teneriféhez hasonlóan a másik spanyol csapatnak, a Murciának is hátrányt kellett volna ledolgoznia az Antwerpen ellen (67-75), és erre nekik is megvolt minden esélyük, végül azonban mégis kiestek. Pedig már ők is továbbjutása álltak az első negyedben (24-14), és a közvetlen végjátéknak is összetettben +1-ről, 78-69-as állásról futottak neki. Askia Bookerék (14/3 pont, 11 gólpassz, 5 lepattanó) azonban az utolsó közel 4 percben nem szereztek pontot, nem úgy a túloldalon a belgák legeredményesebbjei, Tyler Kalinoski (16/6 pont) és Ismael Bako (15 pont, 5 lepattanó), akik így surranópályán lesznek ott a legjobb nyolcban.

Továbbjutott: Az Antwerpen 152-145-ös összesítéssel

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A negyeddöntők párosításai:
Nyizsnyij Novgorod – Telenet Giants Antwerp
Hapoel Bank Yahav Jeruzsálem – Iberostar Tenerife
Nanterre 92 – Segafredo Virtus Bologna
Brose Bamberg – AEK Athén

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus