Eurocup: A Loko és a Dacka már az elődöntőben

A Darüssafaka és a még mindig veretlen Lokomotiv idegenben is nyerni tudtak, így ők lezárták a negyeddöntős párharcukat.

A Darüssafaka és a még mindig veretlen Lokomotiv idegenben is nyerni tudtak, így ők lezárták a negyeddöntős párharcukat, míg a Bayern-Kazany és a Reggio Emilia-Zenit ütközetekben mindent eldöntő harmadik meccsre kerül sor.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Buducsnoszt VOLI (montenegrói) – Darüssafaka (török) 71-78

Scottie Wilbekin (22/9 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó) nevét alighanem egy életre megjegyezték a Buducsnoszt szurkolói, hiszen azt követően, hogy kivégezte őket kedden Isztambulban, most Podgoricában is győzelemre vezette az amerikai a Darüssafakát. Méghozzá meglehetősen magabiztos győzelemre, hiszen a törökök az egész meccsen át kényelmes előnyben játszhattak. Ezt az első félidei remek védekezésükkel alapozták meg, volt ugyanis egy 14 perces szakasza a meccsnek, mikor mindössze két mezőnykosarat kapott a Dacka. El is húztak így 26-39 arányban a vendégek, majd Wilbekin triplája után már 18 pont is volt a különbség, és a hátralévő időben semmilyen veszély nem fenyegette már a továbbjutásukat. A Buducsnosztban Kyle Gibson (19/6 pont) és Nikola Ivanovics (16/6 pont) eredményes játéka is csak a kozmetikázáshoz volt elég.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Darüssafaka javára.

 

UNICS Kazany (orosz) – FC Bayern München (német) 80-73

Devin Booker (29 pont, 6 lepattanó, 13/10 mezőnyből) hiába játszott parádésan, meglehetősen magára maradt csapatában a Kazany otthonában, így a tatárok ki tudták harcolni a mindent eldöntő harmadik mérkőzést. Ahogy azt ebben a szezonban már megszokhattuk, most is a Quino Colom (15/6 pont, 6 lepattanó) – Stephane Lasme (12 pont, 7 lepattanó, 4 blokk) duó volt az alfája és az omegája a Kazany játékának, mellettük pedig Trent Lockett (14 pont) is nagyon hasznosan játszott, ez pedig elég volt nekik a sikerhez. Pedig ez sokáig nem így nézett ki, Booker extrájának és a hibátlan büntetőzésnek (21/21) köszönhetően ugyanis a félidőhöz közeledve már 12 ponttal is vezetett a Bayern (28-40). A nagyon gyatra triplázást (18/2, 11%) és Booker egyedüli igazán jó játékát azonban nem bírták el a bajorok, így a Kazany szépen fokozatosan ledolgozta hátrányát és a maga javára billentette a mérkőzést.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

Herbalife Gran Canaria (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) 59-80

Kedden óriási lehetőséget hagyott kihasználatlanul a Gran Canaria a Lokomotiv otthonában, és ez most megbosszulta magát, hiszen az oroszok ma egyértelműen jobbak voltak a spanyoloknál és bejutottak az elődöntőbe. A Loko így továbbra is veretlen tehát az egész sorozatban, a győzelmi sorozatuk immár 18 meccsnél tart, ez pedig a második leghosszabb a Eurocup történetében. A krasznodariak hőse ezúttal (is) Dmitrij Kulagin (32/12 pont, 4 lepattanó) volt, aki kedden karriercsúcsot döntött 20 pontjával, ezt pedig most jócskán megfejelte a 32 pontos teljesítményével. A meccs egyébként az első félidőben még nagyon szoros volt (35-37), fordulás után viszont Kulagin alaposan beindult, ezzel párhuzamosan pedig a Loko védekezése még jobb lett, így szépen fokozatosan elhúztak, majd végül nagy különbséggel nyertek a vendégek.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Lokomotiv javára.

 

Zenit Szentpétervár (orosz) – Grissin Bon Reggio Emilia (olasz) 91-77

Kulagin mellett egy másik orosz játékosnak, Jevgenyij Voronovnak (22/6 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) is nagyon nagy napja volt pénteken, az ő főszereplésével a harmadik orosz csapat, a Zenit is nyerni tudott, így a szentpéterváriak életben maradtak a Reggio Emilia elleni párharcban, és szerdán visszatérhetnek Olaszországba. Voronov mellett egyébként Kyle Kuric (16/9 pont) is nagyon jól játszott, míg a Reggio Emiliában nem akadt hasonlóan remek teljesítmény, ám ezzel együtt sem volt könnyű dolga a Zenitnek a végeredmény ellenére sem. Az olaszok ugyanis félidőben még 35-39 arányban vezettek, de három negyed után is még 64-60 volt az állás. A záró felvonásban aztán begyújtotta a rakétákat a Zenit, ekkor már nem tudta tartani a lépést az oroszokkal a Reggiana.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A forduló MVP-je:
Dmitrij Kulagin (32/12 pont, 4 lepattanó, 15/8 mezőnyből, 12/12 büntető, 34 indexpont – Reggio Emilia)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus