Euroliga: A CSZKA nyerte a Real elleni szuperrangadót

A Final Fourok hangulatát idézte a Real-CSZKA csúcsderbi, amit megérdemelten nyertek meg De Colóék – Davies újabb karriercsúcsával megszerezte első hazai győzelmét a Zalgiris – hatmeccses vereségsorozatot tört meg a Maccabi – Isztambulban nyert a Gran Canaria

Alapszakasz, 10. forduló

Darüssafaka Tekfen (török, 1-9) – Herbalife Gran Canaria (spanyol, 3-6) 71-75

12 pontos hátrányból fordítva nyert a Gran Canaria a zsinórban nyolcadik meccsét elbukó Darüssafaka otthonában, így a spanyoloknak a két hazai sikerük mellett most már idegenbeli győzelmük is van. A meccs 65-62 után vett fordulatot, ekkor egy 11-0-s vendégroham következett, és ezt követően már a Gran Canaria kontrollálta az eseményeket. A kanáriktól Marcus Eriksson (23/15 pont, 4 labdaszerzés) és Anzejs Pasecniks (17 pont, 8 lepattanó) játszottak nagyot, D.J. Strawberry (10 pont) pedig az ominózus meccsfordító rohamban vállalt főszerepet.

A Darüssafaka legjobb dobója: McCallum 13/3
A Gran Canaria legjobb dobói: Eriksson 23/15, Pasecniks 17, Strawberry 10

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Zalgiris Kaunas (litván, 4-6) – AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 6-4) 83-78

Brandon Davies (27 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 15/11 mezőnyből) hatalmas extrájával végre megszerezte a Milano ellen a szezonbeli első hazai győzelmét a Zalgiris. A litvánok ezzel két rossz sorozatot is lezártak, hiszen eddig mind az öt fellépésüket elbukták a tradicionálisan jó hazai csapatnak számító kaunasiak a Zalgirio Arenában, illetve megtörték hárommeccses vereségsorozatukat is. A Jasikevicius-legénység győzelmének kulcsa a második negyedben bemutatott óriási, 18-0-s rohanás volt, amivel az ő szemszögükből nézve 22-29-es hátrányból 40-29-es előny lett, ezt követően már nem tudott újra vezetni a Mike James (17/6 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó) és a korábbi csapata ellen remeklő Arturas Gudaitis (16 pont, 7 lepattanó, 3 blokk) által húzott Milano. A Zalgiris nyerőembere tehát az a Davies volt, aki egymást követő két meccsen másodszor javította meg saját karriercsúcsát, illetve jó eséllyel ismét a forduló MVP-je lesz.

A Zalgiris legjobb dobói: Davies 27, Wolters 11/3
A Milano legjobb dobói: James 17/6, Gudaitis 16, Kuzminskas 14/6, Micov 14/3

Brandon Davies újabb hatalmas estéje:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 2-8) – FC Bayern München (német, 4-6) 95-71

Már a múlt héten látszott az újonnan kinevezett Joannisz Szferopulosz mester keze nyoma a Maccabi játékán, ezúttal pedig már a győzelem sem maradt el az izraeliek számára. A Maccabi ezzel egy hatmeccses vereségsorozatot tört meg, úgy kellett a tel-aviviaknak ez a siker, mint egy falat kenyér. A csapatként remekül funkcionáló hazaiak uralták a festéket, a lepattanócsatát végül 43-21-re nyerték meg, és a gördülékeny támadójátékuknak köszönhetően már a meccs elején nagy előnybe kerültek (37-19), amit végig meg tudtak őrizni.

A Maccabi legjobb dobói: Roll 14/3, Tyus 13, Black 12, Wilbekin 10/6
A Bayern München legjobb dobói: Williams 15/9, Lucsics 11, Koponen 10/6

Tarik Black közönségszórakoztató mozdulatai:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Real Madrid (spanyol, 8-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 9-1) 88-93

Az idei alapszakasz csúcsrangadójának (eddig) kétségkívül a Real Madrid és a CSZKA Moszkva találkozója számít, a szezont mindkét sztárcsapat gőzerővel kezdte. Érdekesség, hogy az első vereségüket mindketten a múlt héten szenvedték el, ezen a találkozón pedig egyaránt nélkülözni kényszerültek karmestereiket, Sergio Llullt és Sergio Rodriguezt. Ez aztán a Realt zavarta meg jobban, így végül egy igazi Final Four-hangulatú meccsen a CSZKA nagy győzelmet aratott a spanyol fővárosban. Az oroszok kezdték sokkal jobban a találkozót, a madridiak közel öt percig nem szereztek mezőnykosarat, így 3-17-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban aztán a Real is megtalálta a ritmusát, miközben a CSZKA elveszítette azt, így gyorsan egál lett a meccs, majd nemsokára már hazaiak vezettek (26-24). A második félidő elején, 49-45-nél is a Real tartott előrébb, ekkor azonban az oroszok kiváló triója, a második félidőben 20 pontot berámoló Cory Higgins (24/12 pont, 4 gólpassz), a szintén nagy dobásokat elsüllyesztő Nando De Colo (15/12 pont, 5 gólpassz, 3 lepattanó) és az elnyűhetetlen Will Clyburn (18/6 pont, 6 lepattanó) csináltak egy 19-6-os rohamot, amivel ismét a CSZKA kerekedett felülre. A záró játékrész aztán a játékvezetők jóvoltából érthetetlen módon faultcsatává változott, és a ritmustalan játékból is az oroszok jöttek ki jobban, így nem változott semmi, Facundo Campazzo (23/9 pont, 3 labdaszerzés) és Rudy Fernandez (18/12 pont, 3 lepattanó) minden erőfeszítése ellenére is megérdemelt vendégsiker született.

A Real Madrid legjobb dobói: Campazzo 23/9, Fernandez 18/12, Reyes 10
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Higgins 24/12, Clyburn 18/6, De Colo 15/12, Peters 11/9

Cory Higgins volt a CSZKA (egyik) nyerőembere:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus