Euroliga: A szezon meccse jön ma Münchenben!?

A címvédő Real Madrid az életben maradásért, a Bayern München pedig a továbbjutásért játszik ma egy csemegének ígérkező összecsapást.

A címvédő Real Madrid az életben maradásért, a Bayern München pedig a továbbjutásért játszik ma egy csemegének ígérkező összecsapást. Ezen a meccsen kívül három másikat is élőben láthatunk a DIGI Sporton, amelyek mindegyike a Top16-ba jutásról dönthet az eddigi legígéretesebb játéknapon.

 

Alapszakasz, 9. forduló

A-csoport

FC Bayern München (német, 4-4) – Real Madrid (spanyol, 3-5) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A szezon egyik legjobb meccsének ígérkezik a címvédő Real Madrid müncheni fellépése, hiszen a találkozó mindkét félnek kiemelten fontos. A Real számára idén némileg előbb kezdődött a Final Four vagy a rájátszás, hiszen már az alapszakasz utolsó három fordulóját úgy kell lejátszaniuk Rodriguezéknek, hogy minden egyes vereség a búcsúval ér(het) fel számukra. Már csak a madridi meccsből (101-99) kiindulva is – melynek eredménye akár számíthat is még – valószínűleg rendkívül szórakoztató és kiélezett meccs vár ránk, hiszen a Real mellett a Bayern is a továbbjutásért küzd. A bajorok egy győzelemmel biztosan ott lehetnének a Top16-ban, de a sarokba szorított címvédőnél nehezebb ellenfelet aligha képzelhetnének el maguknak.

Strasbourg IG (francia, 3-5) – Himki Moszkva (orosz, 4-4) (20.30)

A múlt heti, Bayern elleni első hazai vereségével a Strasbourg távolabb került a második csoportkörtől, és most nyerniük kellene a Himki ellen, hogy az utolsó fordulóban még legyen esélyük. A gallok szerencsétlenségére azonban a moszkvaiaknak is nagyon kell a győzelem, hiszen egy sikerrel az oroszok tovább is jutnának, mivel a Real (2-0) és a Zvezda (1-1, +33) is jobb az egymás elleni mérlegük. A Himki játékosai ennek fényében fognak pályára lépni, és nyilván nem akarják a Fener elleni, utolsó meccsre hagyni a döntést, így igen kemény 40 perc vár a Strasbourgra, a találkozó esélyese egyértelműen a Himki.

Fenerbahce Ülker (török, 6-2) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 4-4) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Ha a Real és a Himki után a harmadik sztárcsapatot, a Fenert is legyőzi a Zvezda, akkor aligha férhet kétség ahhoz, hogy a belgrádiaknak helye van a legjobb 16-ban. Ebben az esetben, illetve a Bayern győzelmével a Zvezda akár már most tovább is juthat, ám ez egyelőre inkább egy jól hangzó elmélet, mintsem realitás. Főleg, hogy a Fener a csoportgyőzelemre hajt, ehhez egy újabb győzelem szükségeltetik számukra, amelyre minden esélyük meg is van. A törökök akár már ezen a meccsen is üdvözölhetnek egy nagy visszatérőt a hosszú ideje sérült Ricky Hickman személyében.

 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 4-4) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-6) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nagyon egyszerű a képlet a Cedevita és a Milano összecsapásán, hiszen az olaszok csak akkor tarthatják életben továbbjutási reményeiket, ha legalább 9 ponttal nyernek a horvát fővárosban. A milánói összecsapást ugyanis 77-68-ra a Cedevita nyerte, így ha ismét győznek a horvátok vagy 9 pontnál kevesebbel kapnak ki, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül ott lesznek a Top16-ban. Nagy kérdés, hogy Repesa mester ki tud-e találni valamit a volt csapata ellen, az mindenesetre megkönnyítheti a dolgukat, hogy az alapszakasz eddigi pontkirálya, a csapatkapitány Alessandro Gentile visszatérhet sérülése után.

 

C-csoport

Panathinaikosz (görög, 4-4) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 2-6) (20.45)

A Zielona Gora a múlt heti, Lokomotiv elleni váratlan, ám annál megérdemeltebb bravúrjával megragadta az utolsó utáni esélyt is a továbbjutásra. Ám a lengyelek szerencsétlenségére a Pana is szép győzelmet aratott a Barcelona elleni rangadón, és egyedül a görögök testén vezethet út számukra a Top16-ba. Ehhez nyerniük kell most Athénban, és az OAKA-ban finoman szólva sem ők az esélyesek, igaz orosz földön nem ők voltak. Ha a Gora nyer, úgy egymás elleniben jobbak lesznek a Panánál (2-0) és marad sanszuk a jövő héten, ellenkező esetben viszont a Pana lesz a C-csoport utolsó, negyedik továbbjutója.

 

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 7-1) – Darüssafaka Dogus (török, 4-4) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A CSZKA Moszkva számára nincs tétje a Darüssafaka elleni mérkőzésnek, hiszen ettől az eredménytől függetlenül ha jövő héten nyernek Malagában az oroszok, akkor megnyerik a csoportot, ha viszont kikapnak, akkor a spanyolok végeznek a hatos élén. Az isztambuliak számára viszont annál nagyobb jelentőséggel bír az összecsapás, hiszen mivel a Maccabi nyert tegnap, így még az izraeliek is életben maradtak. Ha most bravúrt tudna elérni a Darüssafaka, akkor nem lenne már tétje a jövő heti, Macabbi elleni meccsüknek, ellenkező esetben pedig hiába indulnak majd 10 pontos fórból azon a derbin, garantáltan nagyon kemény 40 perc vár majd rájuk.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

B-csoport
Anadolu Efes – Laboral Kutxa Vitoria 95-86
Limoges CSP – Olympiakosz 67-76

C-csoport
Pinar Karsiyaka – Lokomotiv Kubany 78-88
FC Barcelona Lassa – Zalgiris Kaunas 88-92

D-csoport
Maccabi FOX Tel-Aviv – Brose Baskets Bamberg 85-65
Dinamo Banco di Sardegna Sassari – Unicaja Malaga 65-77

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus