Euroliga: Az év meccsét játszotta a CSZKA és a Zalgiris

Rodriguez a sírból hozta vissza a CSZKA-t, az oroszok hosszabbításban őrizték meg veretlenségüket – a Baskonián a visszatérő Perasovic mester sem segíthetett a menetelő Milano otthonában – a Himkinek is jutott végre egy könnyebb meccs

Alapszakasz, 8. forduló

Panathinaikosz OPAP (görög, 5-3) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5-3) 76-70

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

A Panathinaikosz legjobb dobói: Thomas 14/3, Lasme 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Kuric 17/9, Seraphin 15, Heurtel 12

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Himki Moszkva (orosz, 2-6) – Buducsnoszt VOLI (montenegrói, 1-7) 85-69

Nem sokan gondolták volna a szezon előtt, hogy a nyolcadik fordulóban a Kimki Moszkva és a Buducsnoszt ugyanolyan mérleggel fut neki az egymás elleni mérkőzésüknek, főleg azt nem, hogy a Himkinek egyetlen győzelme lesz ekkor még csupán. Az oroszok meg is mutatták ezen a találkozón, hogy jóval jobb csapat annál, mint amit az eddigi szereplésük mutat, a második negyedet 27-13-ra megnyerve már félidőre eldöntötték a montenegróiak elleni fellépésüket. A Hinki vezére ezúttal is Alexej Shved (22/12 pont, 7 gólpassz, 7 lepattanó) volt, de Jordan Mickey (17 pont, 8 lepattanó) is nagyon jó meccset tudhat maga mögött.

A Himki Moszkva legjobb dobói: Shved 22/12, Mickey 17, Markovics 12/6
A Buducsnoszt legjobb dobói: Clark 19/3, Omic 10

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

CSZKA Moszkva (orosz, 8-0) – Zalgiris Kaunas (litván, 3-5) 99-97 h.u.

Minden várakozást felülmúló nagy meccset játszott egymással a CSZKA Moszkva és a Zalgiris Kaunas, amit a sírból hozott vissza az orosz sztárcsapat, és végül hosszabbításban, egylabdás végjátékban nyert meg. A Jankunas nélküli Zalgiris Jasikevicius mester nagyszerű taktikájával szépen lelassította az oroszok félelmetes támadógépezetét. Egészen 71-80-ig, mikor az addig roppant szoros találkozón már-már a kaunasiak tűntek befutónak a 37. percben. A meccsnek azonban még nem volt vége, Sergio Rodriguez (24/18 pont, 6 gólpassz) megmutatta klasszisát és a CSZKA élére állt. A fennmaradó három percben az oroszok mind a hat labdabirtoklásukat kosárral fejezték be, 15 pontot szereztek, a spanyol karmester pedig három triplát süllyesztett el, ebből az egyik a hosszabbítást jelentette. Ekkor sem tört meg azonban a Zalgiris, az extra játékrész utolsó támadásban pedig még dobhatott is a győzelemért a litván csapat, Nate Wolters (14 pont, 9 gólpassz, 3 lepattanó) üres triplája azonban nem talált a gyűrűbe, így a hazaiak ünnepelhettek. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Rodriguez megelőzte a gólpasszok örökranglistáján a legendás Theo Papalukaszt, és jelenleg 979 kiosztott assziszttal az ötödik helyen áll a rangsorban.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Rodriguez 24/18, Higgins 23/3, Clyburn 15, De Colo 13, Hunter 10
A Zalgiris legjobb dobói: Kavaliauskas 19, Wolters 14, White 13/6, Grigonis 13/3, Westermann 11/9

Sergio Rodriguez így vette a vállaira a CSZKA-t:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

AX Armani Exchange Olimpia Milano (olasz, 6-2) – KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 2-6) 93-90

Nem sokkal kevésbé alakult drámaian a Milano és a Baskonia csatája sem, mint a CSZKA-Zalgiris találkozó, és a hazaiak itt egy utolsó másodpercben kimaradt tripla után lélegezhettek csak fel. Az olaszok nem nagy különbséggel, a tízpontos határon belül vezettek a mérkőzés egészében és 93-87-nél már biztos győztesnek tűntek 8 másodperccel a vége előtt. Matt Janning () azonban bepörkölt egy újabb triplát, a Milano egyik legjobbja, Vladimir Micov () pedig eladta a labdát az ezt követő bedobásból, de szerencséjére a baszkoknak már nem volt idejük egy újabb igazi helyzetet kidolgozni. A Milanóban Nedovics megint nem játszott, Mike James (20/9 pont, 8 gólpassz) viszont újra vezér volt, a Baskonia régi-új sikeredzője, Velimir Perasovic viszont vereséggel debütált a vendégek kispadján.

A Milano legjobb dobói: Micov 22/9, James 20/9, Jerrells 13/9, Brooks 12/9
A Baskonia legjobb dobói: Poirier 18, Janning 18/12, Vildoza 15/9, Huertas 10

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A forduló korábbi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Anadolu Efes – Maccabi FOX Tel-Aviv 90-77
Fenerbahce – Darüssafaka Tekfen 100-79
FC Bayern München – Olympiakosz 62-72
Real Madrid – Herbalife Gran Canaria 89-76

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus