Euroliga: Az OAKA-ban vár újabb nagy rangadó Hangáékra

A listavezető CSZKA után ma a harmadik helyen álló Panával néz farkasszemet a magára talált Barca egy igazi klasszikus párharc következő felvonásán. A Fener Valenciában, a CSZKA Milánóban, a Maccabi pedig a Bamberg ellen igyekszik újabb győzelmet begyűjteni a csütörtöki játéknapon.

Alapszakasz, 17. forduló

Panathinaikosz Superfoods (görög, 11-5) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-10) (20.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Futószalagon jönnek a rangadók Hanga Ádámék számára, hiszen a legutóbbi nyolc meccséből hatot olyan ellenfelek ellen játszott a Barcelona, mint a CSZKA Moszkva (kétszer), a Real Madrid, a Fenerbahce, a Maccabi Tel-Aviv vagy a Himki Moszkva. Ma pedig egy újabb kőkemény ellenfél, a harmadik helyen álló Panathinaikosz következik a katalánok számára, mégpedig annak félelmetes csarnokában, az OAKA-ban. A Pana eddig a stabilitás mintaszobra, a görögök a nehézkes szezonkezdetük (2-3) óta – melynek „csúcsa” épp a nyitómeccsen a Barca elleni 27 pontos vereség volt – 11 meccsükből 9-et megnyertek, és magabiztosan őrzik helyüket a legjobb négyben. A Barcáról eddig a stabilitáson kívül sok minden elmondható, viszont most ismét a szebbik arcukat, talán a szezon során a legszebbet mutatják a katalánok. A két francia, elsősorban Heurtel padoztatása nagyon bejött Sito Alonsonak, Navarróval, Tomiccsal (és természetesen Ádámmal) a kezdőben újra nagyon éles, harapós lett az eddig sokszor csak lézengő Barca. Élmény volt nézni a gránátvörös-kékek játékát a két moszkvai csapat ellen, ahol már nem is maradt el a győzelem számukra. Remélhetőleg ez nemcsak egy tiszavirág életű fellángolás Hangáéktól, akik ma is egyenrangú partnerként, győzelmi esélyekkel lépnek pályára Európa egyik legjobb csapata otthonában.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 8-8) – Brose Bamberg (német, 6-10) (20.05)

Két pocsék formában lévő alakulat csap össze a Maccabi és a Bamberg személyében, hiszen az izraeliek a legutóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek, míg a németek mind a négy előző találkozójukat elbukták. A Maccabi így lassan kicsúszik a playoff-szereplést jelentő első nyolcból, a Bamberg pedig nagyon úgy tűnik, hogy az alsóházban ragad. Ez ellen tehet most mindkét fél, de az elfoglalt helyezés és a hazai pálya okán is elsősorban a Maccabinak van nagyobb veszítenivalója. A győzelem így jogos elvárás lehet a hazaiakkal szemben, akiknél a bombaformában lévő Pierre Jackson 19 pontot átlagolt az elmúlt négy meccsükön, illetve az ö szerepe Norris Cole kiesésével még tovább nőtt, amit a Realnak a múlt héten betermelt 29 egysége is bizonyít. A Bamberg támadójátéka ezzel egyidejűleg nemcsak egyéni, hanem csapatszinten is meglehetősen nyögvenyelős, az említett vereségsorozat alkalmával még a 70 pontot sem érték el átlagban a németek.

Valencia Basket (spanyol, 5-11) – Fenerbahce Dogus (török, 10-6) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Roppant nehéznek ígérkező kirándulás vár a Fenerbahcéra Valenciában, amivel kapcsolatban a csapatok mutatói és tabellán elfoglalt helyezései megtévesztőek lehetnek. A Fener szereplése meglehetősen döcögős az elmúlt hetekben, amikor több vereség is becsúszott a címvédőnek. Hármas poszton Kalinics és Nunnally kidőlésével ráadásul meglehetősen foghíjassá is vált a török alakulat, akiknek nagyon kellenének a maihoz hasonló győzelmek (is), hogy pályaelőnyből indíthassák a rájátszást. A Valencia az 5-11-es mérlege ellenére ugyanakkor az egyik legkellemetlenebb ellenfélnek tűnik jelenleg, hiszen a spanyolok a tízmeccses vereségsorozatuk lezárását követően megszabadultak béklyóiktól, Erick Green újra szárnyal náluk, és legutóbb például 17 pontos hátrányból fordítva nyertek Malagán. A Valenciának ráadásul kvázi veszítenivalója sincs, így a Fenernek a szebbik arcát kell mutatnia, ha sikerrel akarja abszolválni ezt a fellépését, ahol most még Jan Veselyre sem számíthatnak.

AX Armani Exchange Milano (olasz, 4-12) – CSZKA Moszkva (orosz, 12-4) (20.45)

A (holtversenyben) utolsó és első összecsapása lesz a Milano-CSZKA Moszkva mérkőzés, aminek esélyese így természetesen az orosz sztárcsapat. Hatalmas meglepetés lenne, ha nem a CSZKA kerülne ki győztesen ebből az összecsapásból, De Colóék ráadásul most egy vereség után vannak, ami után rendre fokozott bizonyítási vágy buzog bennük, és ez sosem jó hír az aktuális ellenfelek számára. A CSZKA ráadásul Barcelonában egészen pocsékul játszott, mindössze 72 pontra voltak képesek, és nehéz elképzelni, hogy ismét ennyire rossz napot fogjanak ki a moszkvaiak. Ami a Milanót illeti, a hazai bemutatkozására készülő Kuzminskas megszerzésével egyre ígéretesebb keret alakul a lombard fővárosban, akik bizonyára sok meccset meg fognak még nyerni, de várakozásaink szerint ezt nem ma kezdik el.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus