Euroliga: Crvena Zvezda vagy Bayern München?!

Az alapszakasz utolsó napjára már csak egy kiadó hely maradt a Top16-ban, ennek a sorsát a szerbek és a bajorok döntik el egymás között.

Az alapszakasz utolsó játéknapjára már csak egy kiadó hely maradt a Top16-ban, ennek a sorsát a szerbek és a bajorok döntik el egymás között. Az első helyért ki-ki meccset vív a CSZKA Moszkva és a Barcelona is, Hanga Ádámék helyezése pedig az Olympiakosz-Efes derbitől függ. Mind a négy meccset közvetíti a DIGI Sport.

 

Alapszakasz, 10. forduló

A-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 4-5) – (FC Bayern München (német, 4-5) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real Madrid tegnapi győzelme után már csak egy hely kiadó a Top16-ban, ez pedig vagy a Crvena Zvezdáé vagy pedig a Bayern Münchené lesz. Az alapszakasz egyik legfontosabb meccsén egyik csapatnak sem kell számolgatnia, aki megnyeri ezt az összecsapást, az lesz ott a tavaszi folytatásban. Már csak a hazai pálya okán is a meccs esélyese inkább a Zvezda, akik a Pionir félelmetes atmoszférájában már két vállra fektették a Real Madridot és a Himki Moszkvát is, és most erre készülnek a bajorok ellen is. Ez lesz az a meccs azonban, melyen egyértelműen a pillanatnyi forma fog dönteni, illetve az, hogy melyik csapat bírja el jobban a rá nehezedő nyomást.

 

B-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-6) – Limoges CSP (francia, 2-7) (20.45)

A Milano és a Limoges sorsa is eldőlt már korábban, mindketten a Eurocupban folytatják szereplésüket, így ennek a meccsnek csak annyiban van jelentősége, hogy melyik csapat végez előrébb. A meccs győztese lesz az ötödik helyezett, a vesztes pedig a hatodik pozícióba kerül majd, aminek csak a Eurocup következő csoportbeosztása miatt van jelentősége. Nem várható tehát, hogy megszakadnak a csapatok a győzelem érdekében, a maródi Alessandro Gentilét például minden bizonnyal nem erőlteti majd Repesa mester, de mindkét oldalon a megszokottól eltérő rotáció várható.

Olympiakosz (görög, 8-1) – Anadolu Efes (török, 4-4) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Laboral tegnapi győzelme okán az Efesnek nyernie kell az Olympiakosz otthonában ahhoz, hogy a második helyen juthasson tovább. A görögöknek abszolút tét nélküli ez a mérkőzés, hiszen ők már korábban bebiztosították csoportgyőzelmüket, és csak a Hanga Ádámék elleni vereség csúfítja a mérlegüket. Nyilván ezúttal is minden pályára lépő pireuszi maximumot nyújt majd, az viszont, hogy ők pontosan kik lesznek egyelőre bizonytalan. Vaszilisz Szpanulisz és Matt Lojeski játéka kérdéses leginkább, de várhatóan inkább nem fognak játszani, mint igen.

 

C-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 7-2) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-3) (18.00, TV: DIGI Sport 1, felvételről 22.50-kor)

Ha a Barcelona másodszor is legyőzi a Lokomotiv Kubanyt, akkor a jobb egymás elleni mérleg (2-0) okán a katalánok nyerik meg a C-csoportot. Ellenkező esetben nyilvánvalóan a Lokóé lesz az első hely, ez pedig nagyon nagy eredmény lenne az oroszoktól. A Lokónak egyébként jó esélye van a győzelemre, hiszen a Barca nincs a legjobb formában, a hatos győzelmi sorozatuk után a Panától és nagy meglepetésre odahaza a Zalgaristől is kikaptak. Igaz, hogy utóbbinak már nem volt tétje, de az a meccs nem ezen múlt, akkor a litvánok egyszerűen jobbak voltak Navarróéknál. Várhatóan nagyon megizzadnak az orosz télben is katalánok, a mérkőzés borítékolhatóan sok izgalmat tartogat majd.

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 2-7) – Pinar Karsiyaka (török, 2-7) (19.00)

Várhatóan nem a kosárlabdázás csúcsa lesz a már egyaránt kiesett Zielona Gora és Karsiyaka mérkőzése, melynek csak a végső helyezések tekintetében van jelentősége, hasonlóan a Milano-Limoges meccshez. Könnyen elképzelhető, hogy a török bajnok a csoport utolsó helyén fog végezni, melyre előzetesen azért nem sokan számítottak, főleg az első fordulóbeli, Barcelona elleni győzelem után. Azóta viszont erős lejtmenetben van a gárda, akik majd a Eurocupban vigasztalódhatnak.

 

D-csoport

Unicaja Malaga (spanyol, 7-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 8-1) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Loko-Barca csatához hasonlóan jó kis derbinek ígérkezik a Malaga-CSZKA Moszkva ütközet is, ahol szintén az esélyesebb sztárcsapat látogat remek riválisa otthonába, a csoportelsőségről döntő összecsapásra. Ezen a meccsen sem kell számolgatni, hiszen a győztes lesz az első, a vesztes pedig a második. A CSZKA-nak egyetlen veresége van eddig, ezt pedig épp a Malagától szenvedték el az oroszok hazai pályán. Hatalmas bravúr lenne az andalúzoktól oda-vissza verni a moszkvaiak kirakatcsapatát, akik épp az említett vereség okán és a renomé helyreállítása végett fokozottan készülnek erre az összecsapásra és a legjobbjukat akarják nyújtani.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

A-csoport
Himki Moszkva – Fenerbahce Ülker 68-70
Real Madrid – Strasbourg IG 97-65

B-csoport
Laboral Kutxa Vitoria – Cedevita Zagreb 92-70

C-csoport
Zalgiris Kaunas – Panathinaikosz 72-75

D-csoport
Darüssafaka Dogus – Maccabi FOX Tel-Aviv 66-70
Brose Baskets Bamberg – Dinamo Banco di Sardegna Sassari 86-54

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus