Euroliga: Hangáéknak ma meg kell verniük a Bamberget

A Barcelona már az utolsó utáni órában van a rájátszásba jutásért vívott harcban, így ma kötelező a győzelem a katalánok számára az edzőjét is nélkülöző Bamberggel szemben. A Himki-Olympiakosz lesz a mai játéknap legérdekesebb derbije, míg a Zalgiris a Valenciát, a Maccabi pedig a Zvezdát fogadja.

Alapszakasz, 19. forduló

Himki Moszkva (orosz, 10-8) – Olympiakosz (görög, 13-5) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A mai játéknap legígéretesebbnek ígérkező meccsén magyar idő szerint már késő délután feldobják a labdát, mikor a Himki Moszkva fogadja az Olympiakoszt. Ez a találkozó egy újabb jó értékmérő lesz az oroszok számára, akik az ötödik fordulóban aratott madridi győzelmüket leszámítva eddig meglehetősen simán maradtak alul a sztárcsapatokkal szemben, hiszen az első öt helyezett egyaránt magabiztosan legyőzte őket eddig. Ez pedig a playoffra készülő, és ott minden bizonnyal az említett csapatok közül ellenfelet kapó Himki számára nem túl jó hír, és most már ideje lenne villantaniuk valami igazán nagyot Shvedéknek. Ebből a szempontból most nem a legjobbkor fogadják az Olympiakoszt, akik a múlt heti csúfos vitoriai kudarcuk után kedden alaposan felszívták magukat és kiütötték a Maccabit, ez a bizonyítási vágy pedig jó eséllyel még mindig dolgozik az egyébként is kiváló erőkből álló pireusziakban.

Zalgiris Kaunas (litván, 11-7) – Valencia Basket (spanyol, 6-12) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ellenkező előjelekkel készül az egymás elleni találkozójukra a Zalgiris és a Valencia, hiszen a litvánok esélyesebb csapatként kaptak ki a Bamberg otthonában, míg a Valencia Hangáékat verte nagy bravúrral. A Valenciának ugyanis legjobb pontszerzőjével, Erick Greennel az élen hat sérültje is volt, mégis le tudták győzni a Barcát. A Zalgiris ezzel szemben a még az edzőjét is nélkülöző Bamberggel nem bírt, ezúttal nem játszott jól és Jasikevicius mester bevallása szerint sem érdemelt győzelmet a szezon meglepetéscsapata. Most azonban javíthatnak a kaunasiak, akik bizonyára sokkal összeszedettebbek lesznek a két nappal mutatottnál, illetve épp a szűk rotáció miatt a Valenciától sem számítunk hasonló kiugró teljesítményre, mint amivel legutóbb előrukkoltak.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 9-9) – Crvena Zvezda mts (szerb, 7-11) (20.05, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Jó kis meccsre számítunk a Maccabi és a Crvena Zvezda összecsapásán, ahol biztosan nem lesz könnyű dolguk a valamivel esélyesebb tel-aviviaknak. A házigazdának nagyon nagy szüksége lenne pedig egy újabb győzelemre, hiszen most már egyre jobban ostromolják a nyolcadik, még rájátszást érő helyüket a nyomukban loholó csapatok. Az izraeliek ugyanis csak elvétve tudnak nyerni az utóbbi időben, a Fener elleni bravúrjukat és a Bamberg legyűrését leszámítva az elmúlt hét meccsükből ötöt elveszítettek, kedden ráadásul az Olympiakosz 30 ponttal ütötte ki őket. A Zvezdának ezzel szemben semmi veszítenivalója nincs, teher nélkül, könnyedén játszhatnak a szerbek, amiből már több szép győzelmük is született eddig. A dupla fordulók jelentette terhelést viszont eddig nem nagyon bírták a szűkös keretükkel, emiatt és a hazai pálya előnye miatt tekinthetjük a meccs favoritjának a Maccabit.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-12) – Brose Bamberg (német, 7-11) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona a keddi, valenciai veresége után lassan kilátástalan helyzetbe került a playoffért vívott csatában. Hangáék teljesítménye ismét csak nagyon nyögvenyelős volt, honfitársunknak sem ment a játék, így többek között Green hiányát sem tudták kihasználni, és végig csak futottak az eredmény után a szintén nem az elitbe tartozó honi riválisuk otthonában. A mai, Bamberg elleni mérkőzésük most már alighanem tényleg az utolsó utáni szalmaszálat jelenti a katalánok számára, akik ha ezt a meccset is elbukják, akkor alighanem nincs miről beszélni velük kapcsolatban az érdemi folytatást illetően. Főleg, hogy a három sérült játékos mellett Andrea Trinchieri mester sem lesz még mindig ott csapata mellett, így pedig hatalmas blama lenne, ha nem tudna nyerni a Barca. A szezon egyik, ha nem a legemlékezetesebb fordítását egyébként épp a Bamberg produkálta kettejük őszi meccsén, mikor a 12-38-ra végződött első negyed ellenére ki tudták énekelni a sajtot a németek a katalánok szájából.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus