Euroliga: Három TV-s meccsel zárul a forduló

A negyedik forduló pénteki játéknapján többek között élőben nézhetjük meg a Zalgiris és a Barcelona klasszikusnak számító ütközetét.

A negyedik forduló pénteki játéknapján élőben nézhetjük meg a Zalgiris és a Barcelona klasszikusnak számító ütközetét, illetve két veretlen csapat, a Lokomotiv és a Malaga soros összecsapását is.

 

Alapszakasz, 4. forduló

A-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-2) – Fenerbahce Ülker (török, 2-1) (20.00)

Az A-csoport eddigi összes találkozóján hazai győzelem született, és ennek a tendenciának a megtörésére most komoly esélye van a Fenerbahcénak. Még akkor is, ha a Zvezda tradicionálisan a mezőny talán leginkább hazai csapata, és bármikor bárki ellen okozhat komoly meglepetést. A csoport másik két sztárcsapata ugyanakkor a méretesnél is nagyobb zakót szabott a szerbekre, és a Fener is hasonló játékerőt képvisel, mint a két „elkövető”, a Himki és a Real. A Zvezda el is kezdte a kerete átalakítását, melynek egyik legfontosabb lépése Marcus Williams visszaigazolása lehet, az amerikai irányító azonban ezen a meccsen még nem léphet pályára, ez pedig jelentősen csökkenti a belgrádiak győzelmi esélyeit.

 

C-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 3-0) – Pinar Karsiyaka (török, 1-2) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A nagyszerűen kezdő Lokomotiv Kubany egy újabb győzelemmel kis túlzással már most bebiztosíthatja a továbbjutását az egyébként nagyon kemény C-csoportban. A Lokónak minden esélye meg is van a sikerre, hiszen a leendő ellenfelük, a török bajnok Karsiyaka is inkább saját közönsége előtt veszélyes, mint idegenben. Az izmiriek a múlt héten rutintalanságuknak köszönhetően otthon kaptak ki a Zalgiristől, ami még nagyon sokba kerülhet nekik, így ezt a vereséget például egy krasznodari diadallal tudnák visszahozni. Amennyiben a sokszor meglehetősen szertelen Kenny Gabriel-Justin Carter-Joe Ragland trió a legjobbját tudja nyújtani, úgy akár egy szoros, kifejezetten jó meccs is kerekedhet az összecsapásból.

Zalgiris Kaunas (litván, 2-1) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 2-1) (18.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A jelenlegi erőviszonyok mellett a történelem sem szól a Zalgiris mellett a Barcelona elleni összecsapás előtt, hiszen a katalánok eddig mind a kilenc fellépésüket sikerrel vették Kaunasban. A Barca ráadásul most felszálló ágban is van, hiszen a kezdeti bizonytalankodás után legutóbb lesimázták a Panát, illetve hibátlanul vezetik – Hangáékkal együtt – a spanyol bajnokságot. A Zalgiris sem panaszkodhat eddig, a Loko elleni hazai botlásukat egy hete kijavították Izmirben, így különösebb teher és görcsösség nélkül próbálhatják megszerezni a Barcelona skalpját.

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0-3) – Panathinaikosz (görög, 1-2) (19.00)

Az első négy meccséből hármat idegenben játszó Panathinaikosznak nagyon kellene a győzelem a Zielona Gora otthonában. A Zöldeknek finoman fogalmazva nem sikerült valami jól az orosz és a spanyol túrája, így ezt a kötelezőnek titulálható győzelmet már nem szalaszthatják el. Könnyű dolguk azonban várhatóan nem lesz, hiszen Jankovics visszatért ugyan a hétvégén sérüléséből, ám Pappasz továbbra is maródi, illetve a csapat eddigi legjobbja, Gist is feliratkozott erre a listára. Ezen felül a lengyelek a vártnál sokkal nagyobb ellenállást tanúsítanak eddig, az összes meccsük szoros volt, most viszont már nyilván nyerni is akarnának.

 

D-csoport

Unicaja Malaga (spanyol, 3-0) – Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-3) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az eddigi három veretlen csapat közül a CSZKA Moszkva nyert tegnap, a Lokónak is jó esélye van ugyanerre, de előzetesen hármuk közül a Malagának lesz talán a legkönnyebb dolga. A Sassari a Malagával teljesen ellentétes képet mutat, a szárdok a Zielona Gora mellett a másik csapat, aki még nem nyert meccset, és nemcsak eredményeik, hanem a mutatott játékuk alapján is kilógnak a mezőnyből. A Malaga ugyanakkor ugyanolyan szervezett, mint volt az elmúlt években, ám most sokkal több tűz és kurázsi van a Plaza-legénységben, ami az eredményeikben is megmutatkozik.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
A-csoport
Himki Moszkva – Strasbourg IG 88-62
Real Madrid – FC Bayern München 101-99

B-csoport
EA7 Emporio Armani Milano – Cedevita Zagreb 68-77
Laboral Kutxa Vitoria – Anadolu Efes 92-90 h.u.
Olympiakosz – Limoges CSP 75-49

D-csoport
Brose Baskets Bamberg – Maccabi FOX Tel-Aviv 77-66
Darüssafaka Dogus – CSZKA Moszkva 75-80

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus