Euroliga: Himki-Barca és Efes-Loko derbik a playoffért

Az egyaránt 4-4-es mérleggel álló Himki Moszkva és Barcelona mérkőzésén nagy a tét, parázs csatára van tehát kilátás.

Az egyaránt 4-4-es mérleggel álló Himki Moszkva és Barcelona közül jelen állás szerint csak az egyikük lehet ott a rájátszásban, parázs csatára van tehát kilátás. Az Efes számára még ennél is fontosabb a Loko elleni meccs, a törököknek az életben maradás a tét. A két ígéretes derbi mellett a Panathinaikosz malagai vendégjátékát is élőben követhetjük a DIGI Sporton.

 

Top16, 9. forduló

E-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-6) – Darüssafaka Dogus (török, 2-6) (19.00)

Sem a Cedevitának, sem pedig a Darüssafakának nem nagyon lehetnek már reális esélyeik a továbbjutással kapcsolatban, a győztes talán az utolsó utáni esélyét ragadhatja meg. Nagyon nehéz tippelni erre a mérkőzésre, nem tudni, hogy a két csapat éppen melyik arcát mutatja majd. Annyi bizonyos, hogy a Darüssafaka a szezon során mostanában játszik a legjobb formában, hiszen a bajnokságban arattak néhány szép sikert, a török kupadöntőt épphogy elbukták a Fenerrel szemben, illetve az Euroligában is bezsebeltek végre két győzelmet.

Unicaja Malaga (spanyol, 2-6) – Panathinaikosz (görög, 5-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nagyon fontos meccs vár a Panathinaikoszra a Malaga otthonában, hiszen amennyiben idegenben is meg tudnák verni a spanyolokat Diamantidiszék, akkor igencsak kedvező helyzetben lennének a playoffba jutást illetően. Az önbizalmukkal nem nagyon lehet gondjuk a görögöknek, hiszen a gyatra, 1-3-as kezdésük után az utóbbi négy Euroliga-meccsüket egyre javuló játékkal nyerték meg, legutóbb a Fenerbahce veretlenségét sikerült elvenniük egy nagyszerű rangadón. A Malaga ezzel szemben teljesen összeomlott a Top16-ra, ők már zsinórban öt vereségnél tartanak, és ezeken a meccseken esélyük sem volt a győzelemre. A meccs favoritja az előzmények tükrében természetesen a Pana, ám az idegenben mindig kiszámíthatatlan athéniak egyáltalán nem számíthatnak könnyű összecsapásra, egyszer pedig már a Malagának is kijöhet a lépés.

Anadolu Efes (török, 3-5) – Lokomotiv Kubany (orosz, 6-2) (20.45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Top16 eddigi legfontosabb meccse vár az Efesre a Lokomotiv ellen, hiszen ha a kiváló erőkből álló oroszok ellen sem nyer az Ivkovics-legénység, akkor nagy hátrányba kerülhetnek a továbbjutást érő helyek mögött. Az utóbbi két meccsükön a két közvetlen rivális, a Pana és a Zvezda otthonában kaptak ki a törökök, így minimum kétmeccses lemaradásban vannak velük szemben. A második fordulóban Derrick Brownnak meccslabdája volt Krasznodarban, de az amerikai nem tudta büntetni volt csapatát, így akkor végül a Loko örülhetett egy őrült végjáték után. A végletekig kiélezett csatára ezen a meccsen is jó esély van, az isztambuliak minden bizonnyal az utolsó leheletükig küzdeni fognak majd, a vendégek pedig eleve ragyogó formában vannak. Már az előző meccs előtt kiemeltük tőlük Anthony Randolphot, aki a múlt héten egészen elképesztő játékkal 43-as indexmutatót hozott össze, illetve a hétvégén ismét 28 pontot dobott és az ő vezérletével idegenben törte meg a Loko a CSZKA Moszkva 19-es győzelmi sorozatát a VTB Ligában.

 

F-csoport

Himki Moszkva (orosz, 4-4) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-4) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Élet-halál csatának is beillik a Himki Moszkva és a Barcelona összecsapása, hiszen a negyedik, utolsó továbbjutó helyért eddig fej-fej mellett haladnak a csapatok. Duplán számít tehát ez a meccs mindkét fél számára, és ez a Himki szemszögéből még fokozottabban igaz. Az oroszok ugyanis januárban simán kikaptak a katalán fővárosban, így egy újabb vereség duplán számítana nekik az egymás elleni eredmény miatt, ami lehet, hogy behozhatatlan lenne számukra.  A Barca a múlt héten hatalmas győzelmet aratott az Olympiakosz ellen, amit ha sikerülne megismételniük a gránátvörös-kékeknek a Himki ellen is, úgy igencsak jó pozícióba juthatnának a nem túl fényes kezdésük után. A feladat tehát adott mindkét gárdának, érdekes lesz látni, hogy melyikük birkózik meg jobban a nagy teherrel.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

F-csoport
Real Madrid – CSZKA Moszkva 87-96

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus