Euroliga: Két török csapatra is kulcsfontosságú este vár

A 25. forduló pénteki játéknapján a jó formában lévő Efes a Bamberget fogadja, és egy újabb győzelemmel hatalmasat léphetnének előre Perasovicék. A Darüssafaka ezzel szemben komoly hátrányba kerülhet a playoff-helyek mögött, ha nem tud bravúrt elérni az Olympiakosz ellen. A szintén érdekesnek ígérkező Real-Zvezda meccs az eltérő stílusok harca is lesz egyben.

Alapszakasz, 25. forduló

Anadolu Efes (török, 13-11) – Brose Baskets Bamberg (német, 8-16) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nagyon jó köre lehet az Efesnek a héten, hiszen a közvetlen riválisaik közül Hangák nyertek ugyan a Fenerbahcénál, ám a Pana kikapott Kaunasban, és a papírforma alapján a Zverzdára és a Darüssafakára is ez a sors várhat ma, így akár holtversenyben az ötödik helyen is találhatják magukat a forduló után Heurtelék. Ehhez azonban mindenek előtt nyerniük kellene a törököknek a Bamberg ellen, a győzelem a tabellán elfoglalt helyezés mellett az isztambuli kék-fehérek formáját elnézve is jogos elvárás lehet tőlük. Az Efes a legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert, mindössze a CSZKA otthonából kellett vesztesen távoznia. Velimir Perasovic játékosaik közül többen is egészen kiváló formában vannak, február hónap MVP-je, Thomas Heurtel mellett például Derrick Brown is hasonlóan teljesít mostanában, mint amivel ámulatba ejtett mindenkit még november-december tájékán. Ami ezt az időszakot illeti, a Bamberg ezóta, egészen pontosan december 30-a, a Galata elleni találkozó óta nem nyert idegenben meccset, és most ugyanebben az arénában szakíthatja meg rossz sorozatát, ehhez azonban bravúr és több extra teljesítmény kellene tőlük.

Olympiakosz (görög, 17-7) – Darüssafaka Dogus (török, 12-12) (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Ahogy az előző meccsnél említettük, amekkora lehetőségeket rejt magában ez a forduló az Efes számára, a Darüssafaka ugyanekkorát bukhat ezen a héten. Amennyiben a Dogus kikap most az Olympiakosz otthonában, úgy jó eséllyel kétmeccses hátrányba kerül ugyanis a nyolcadik, még playoff-részvételt jelentő pozíciótól. Erre a forgatókönyvre ráadásul jó esély is mutatkozik, hiszen a görögök immár hét meccse nem találtak legyőzőre Pireuszban, sorozatban a nyolcadik hazai győzelmükre készülnek. A Fener tegnapi hazai veresége után amennyiben ez összejönne ma a Szferopulosz-tanítványoknak, úgy fél lábbal már a dobogón érezhetnék magukat, és szinte garantált lenne számukra, hogy pályaelőnyből kezdik majd a rájátszást.

Real Madrid (spanyol, 18-6) – Crvena Zvezda mts (szerb, 14-10) (21.00)

A forduló záró meccsén a Real Madrid fogadja a Crvena Zvezdát a teljesen eltérő stílusok meccsén. A spanyolok a Galatasaraytól elszenvedett múlt heti, és az immár listavezető Tenerife elleni vesztes bajnoki után igyekeznek rendezni soraikat és visszatérni a győzelem útjára. A Real egy esetleges győzelemmel a CSZKA Moszkva után másodikként biztosíthatná matematikailag is playoff-részvételét. Az eddig lejátszott 24 meccs alapján a Real a liga második legjobban támadó alakulata (átlagban 86.8 dobott ponttal), a Zvezdáé pedig a legjobb védelem (73.3 kapott ponttal), azaz mindkét gárda teljesen másnak köszönheti eddigi sikereit. Érdekes lesz látni a két eltérő stílus találkozását, hogy melyikük tudja ráerőltetni akaratát a másikra.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
CSZKA Moszkva – Galatasaray Odeabank 86-69
Fenerbahce – Baskonia Vitoria Gasteiz 74-79
Zalgiris Kaunas – Panathinaikosz Superfoods 64-58
Maccabi FOX Tel-Aviv – EA7 Emporio Armani Milano 92-82
FC Barcelona Lassa – UNICS Kazany 70-62

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus