Euroliga: Kőkemény pireuszi rangadó vár ma Hangáékra

A Baskonia újra Bargnanival a soraiban játszik ma egy mindkét csapatnak duplán fontos derbit az Olympiakosz otthonában. A Real Madrid Kaunasba látogat, a Darüssafaka pedig a Kazanyt fogadja, mindhárom meccs élőben a DIGI Sporton!

Alapszakasz, 18. forduló

Darüssafaka Dogus (török, 9-8) – UNICS Kazany (orosz, 7-10) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Darüssafaka újabb győzelmet szerezne ebben a fordulóban a Kazany ellen, ezzel igazán értékessé téve a múlt heti, Hangáék elleni bravúrjukat. Az isztambuli zöldek idén egyszer már idegenben is le tudták győzni a tartárokat (87-94), az egy nagyon jó kis meccs volt a két gárda között, ami csak az utolsó negyedben dőlt el a törökök javára. A meccs esélyesének ezúttal is ők számítanak, még akkor is, ha Langfordék nagyon jó formában vannak, hiszen az utóbbi öt meccsükből négyet megnyertek.

Zalgiris Kaunas (litván, 6-11) – Real Madrid (spanyol, 12-5) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Második helyének megtartása érdekében, esélyesként utazik a Zalgirishez a Real Madrid. Nagy meglepetés lenne, ha nem sikerülne újabb győzelmet szereznie a spanyol sztárcsapatnak, hiszen a tradicionálisan hazai pályán erős Zalgiris a legutóbbi három meccsét egyaránt elveszítette a Zalgirio Arenában, sokkal kevésbé erős csapatok ellen is, mint a Real Madrid. Biztosra természetesen – ahogy egyik meccsen sem – úgy ezúttal sem mehetnek a blancók, akiknek lenne mit javítaniuk idegenbeli mérlegükön, hiszen az utolsó négy idegenbeli meccsükből csak egyet tudtak sikerrel abszolválni. Szintén intő jel lehet a madridiaknak a spanyol fővárosban rendezett meccs még a 11. fordulóban, mikor az ifjú Luka Doncic hősies triplái kellettek a Realnak a szűk győzelemhez (96-91). Doncic egyébként jelenleg is nagy formában játszik, az előző körben tripla-dupla közeli teljesítménnyel érdemelte ki a forduló MVP-je címet.

Olympiakosz (görög, 12-5) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 11-6) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Egy végletekig kiélezet, nagyon nagy meccsre van kilátás az Olympiakosz és a Baskonia összecsapása során, ami ráadásul hatalmas téttel is bír. Elég csak a tabellára ránézni és magyarázni sem kell különösebben ezeket az állításokat. Nagyon oda kell figyelniük Hangáéknak, hiszen ha most kikapnak, úgy kétmeccses hátrányba kerülhetnek a görögökkel és a Real Madriddal szemben egyaránt. Egyébként is fűtheti a visszavágás vágya a baszkokat, hiszen az Olympiakosz az egyetlen csapat, aki eddig győzelemmel távozott a Fernando Buesa Arenából. A Baskonia rotációja egyébként bővült a héten, hiszen Andrea Bargnani ma visszatérhet sérülése után, illetve a visszavonult Pablo Prigioni helyett szerződtették a vitoriaiak a San Antonio Spurstől kitett, szintén argentin irányítót, Nicolas Laprovittolát. Az Olymiakosznál ezzel szemben semmi hír nincs Vaszilisz Szpanuliszról, aki nélkül egyébként Barcelonában is fontos győzelmet tudott aratni a múlt héten a nagyon egyben lévő pireuszi had.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
CSZKA Moszkva – Brose Baskets Bamberg 85-64
Fenerbahce – Panathinaikosz Superfoods 84-63
Maccabi FOX Tel-Aviv – Crvena Zvezda mts 67-71
EA7 Emporio Armani Milano – Galatasaray Odeabank 92-87
FC Barcelona Lassa – Anadolu Efes 89-78

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus