Euroliga: Lesz-e egyenlítés, vagy mindenhol 2-0?

Ez a mai játéknap nagy kérdése, hiszen tegnap a CSZKA Moszkva és a Fenerbahce is kétmeccses előnyre tett szert Hangáékkal illetve a Panathinaikosszal szemben, és most ugyanerre törekszik az Olympiakosz és a Real Madrid is a két isztambuli gárda, az Efes és a Darüssafaka ellen.

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

Olympiakosz (görög, 3.) – Anadolu Efes (török, 6. (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Alapos leckét adott az Olympiakosz az Efesnek szerdán, és a mai meccs nagy kérdése, hogy ezt megtanulták és fel is tudják-e mondani a törökök, vagy ismét oktatnak a görögök. Pedig az Olympiakosz semmi különössel nem rukkolt elő a párharc első felvonásán, „csak” azt játszották roppant magas szinten, amiben köztudottan nagyon jók. Nevezetesen a kemény védekezésből indított higgadt, kontrollált támadásokkal domináltak, elől és hátul egyaránt kiváló csapatmunkát bemutatva. A lepattanócsatát elképesztő fölénnyel, 47-31-re nyerték meg a pireusziak, akik nemcsak a védőoldalon jeleskedtek, hiszen az elhibázott dobásaik után 18 támadópattanót vissza tudtak szerezni, melyek után további esélyeik voltak a pontszerzésre. Az Efesnek ebben a faktorban mindenképpen versenyképesebbnek kell lennie, amit első körben a meglehetősen pocsék mezőnyszázaléka (61/25, 41%) feljavításával tehet meg az isztambuli gárda. Elő kell lépnie továbbá a magasemberek közül a Dunston-Brown duónak is, előbbi ugyanis messze elmaradt a tőle megszokott hatékony mezőnymunkában (1 lepattanó, 1 labdaszerzés, 1 gólpassz, 0 blokk, 9/3 mezőnyből), utóbbitól pedig a 3 dobott pont volt édeskevés. A zsinórban tíz nyert hazai playoff-meccsnél tartó Olympiakosz remek sorozatának megszakításához tehát óriási fordulatra van szükség, ám a görögök sem gondolhatják azt, hogy ezzel az egy győzelemmel már az egész párharcot megnyerték.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Olympiakosz javára.

 

Real Madrid (spanyol, 1.) – Darüssafaka Dogus (török, 8.) (21.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.30-kor)

Nagyszerűen helytállt a Darüssafaka a párharc toronymagas esélyese, a Real Madrid otthonában az első mérkőzésen, végül azonban Sergio Llull klasszisa és a keretek erőssége közti különbség a spanyolok javára billentette a mérleg nyelvét. Pedig a Dogus remekül kezdett, extra dobóformával 12 pontos előnyt kovácsoltak, majd a folytatásban, a Real fordítása után is végig szorosan ott loholtak vendéglátóik nyakán. Nyerniük viszont nem sikerült, a több minőségi játékos (élükön Llullal) eldöntötte a mérkőzést. Pedig ez lehetett volna a nagy esélyük a törököknek elvenni a Real pályaelőnyét, a Wanamaker vezette Darüssafakában nem sokkal lehet több, mint amit szerdán láttunk tőlük. A Realban viszont bőven van még tartalék, és nem lennénk meglepve, ha a madridiak ma jóval könnyebben tudnának nyerni, mint tették azt a párharc nyitómeccsén.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A tegnapi negyeddöntők eredményei (ezekről ITT olvashattok):
CSZKA Moszkva – Baskonia Vitoria Gasteiz 84-82 (2-0)
Panathinaikosz Superfoods – Fenerbahce 75-80 (0-2)

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus