Euroliga: Ma akár végleges is lehet a Final Four mezőnye

A 2-1-es előnyben lévő Real Madrid és Efes a továbbjutásért, a kényszerpályán mozgó Olympiakosz és Darüssafaka pedig a mindent eldöntő ötödik meccs kiharcolásáért lép pályára, nagyszerű találkozókra van ma (is) kilátás Isztambulban.

Negyeddöntő, 4. mérkőzések

Darüssafaka Dogus (török, 8.) – Real Madrid (spanyol, 1.) (18.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az első két „ellazázott” meccs után a Real Madrid szerdán már úgy odatette magát a Darüssafaka otthonában, ahogy az egy rájátszás-meccsen elvárható, ennek pedig meg is lett az eredménye a királyiak számára. A Real ugyanis a mérkőzés nagy részében kontrollálta az eseményeket, Carroll és Ayon révén pedig két extra is érkezett a szokásos jó teljesítmények mellé, így hiába küzdöttek ezúttal is nagyszerűen a törökök, az első kiemelt győztesen hagyta el a Volkswagen Arenát. Nagyon fontos volt a Real számára, hogy a második meccsen elveszített pályaelőnyüket azonnal vissza tudták szerezni, így ma már nyugodtan játszhatnak és akár a Final Fourba jutást is kivívhatják. Amennyiben a spanyol sztárcsapat hozzáállásban és játékminőségben is a szerdai szintet hozza, akkor sikerrel veheti a második isztambuli fellépését is. Márpedig minden bizonnyal le akarja zárni, és nem szeretné egy mindent eldöntő ötödik meccsre hagyni a párharc sorsát a Real, így ennek a mérkőzésnek is inkább a vendégek az esélyesei. A Darüssafaka kulcsemberei hiába játszanak jól az egész párharc során, a törökökben – elsősorban a csapatkosárlabdát tekintve – egy bizonyos szintnél nincs több, de egy meccsen persze minden megtörténhet, és a tőlük megszokott nagyszerű mentalitással, extra dobóteljesítménnyel és egy kis szerencsével akár ők is nyerhetnek és kiharcolhatják az ötödik mérkőzést.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Real Madrid javára.

 

Anadolu Efes (török, 6.) – Olympiakosz (görög, 3.) (20.15, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nemcsak a mai játéknap, hanem az egész rájátszás legjobban várt mérkőzése lesz az Olympiakosz-Efes párharc negyedik mérkőzése, a tekintetben legalábbis mindenképp, hogy mire megy a kiesés szélére sodródott pireuszi alakulat idegenben a nagyszerűen felkészített Efes ellen. Sokszor láttuk már, főleg a Szpanulisz-érában, hogy a sarokba szorított, életéért küzdő Olympiakosz a lehető legveszélyesebb ellenfél, a mindig megalkuvás nélkül küzdő görögök többnyire ekkor nyújtják a legjobb teljesítményt. Erre szükség is lesz most, az Olympiakosznak az elmúlt két meccsen mutatott produkciójához képest óriásit kell javulnia, ha meg akarja menteni az eddig remek szezonját. A védekezéssel nem is volt gondjuk a pireusziaknak, a támadás viszont egészen eseteleges volt, és legutóbb ha Szpanulisz nem dob a végjátékban három hősies triplát, még az 50 pontból is épphogy kijöttek volna a vendégek. Sokat elárul, hogy az Efes úgy tud 2-1-re vezetni a párharcban, hogy átlagban 34-42.3-ra bukják a lepattanócsatát, a triplákat pedig mindössze 23.7%-kal értékesítik az Olympiakosz 39.5%-ához képest. A törököknek is van hova fejlődni tehát erre a találkozóra, ami a klub történetének egyik legfontosabb meccse lesz. A kék-fehérek ugyanis történetük első Final Four-szereplésének kapujában állnak, ám hogy ezen a kapun be is lépjenek, nem ijedhetnek meg saját árnyékuktól és a nagy lehetőségtől, ami most van itt a számukra, egy esetleges vereség után a félelmetes pireuszi katlanban már finoman szólva sem ők lennének az esélyesek a jövő héten. Az ilyen nagy téttel bíró meccsekben sokkal nagyobb rutinja van az Olympiakosznak, ez feltétlenül a görögök felé billenti a mérleg nyelvét, ám Perasovic mester az egész szezonban és ebben a párharcban is adott már annyi pluszt a csapatának, hogy el tudják viselni a nagy nyomást. Kihagyhatatlannak tűnik tehát ez a derbi, kíváncsian várjuk, hogy melyik fél erőfeszítéseit koronázza majd siker.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 az Efes javára.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Korábban véget ért párharcok:
CSZKA Moszkva (2.) – Baskonia Vitoria Gasteiz (7.) 3-0
Panathinaikosz Superfoods (4.) – Fenerbahce (5.) 0-3

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus