Euroliga: Ma kettészakadhat a mezőny

A tegnapi Pana- és Zvezda-sikerek után amennyiben ma a Darüssafaka is győzni tud az Efes elleni isztambuli városi derbin, úgy a még rájátszást érő nyolcadik hely mögött alapos lemaradásban lenne a többi csapat. Az egyaránt idegenbe látogató Real és az Olympiakosz előtt itt az esély, hogy befogják az élen a tegnap megbotló címvédőt.

Alapszakasz, 19. forduló

Anadolu Efes (török, 8-10) – Darüssafaka Dogus (török, 10-8) (19.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Egy mindkét fél számára kiemelten fontos isztambuli rangadóval kezdődik az eheti dupla forduló szerdai játéknapja. Ahogy tegnap a Barcelona és a Panathinaikosz esetében, úgy ezúttal is egy rájátszásba vágyó, ám a nyolcadik helytől kissé lemaradó csapat, azaz az Efes néz farkasszemet egy nála két győzelemmel jobban álló gárdával, jelen esetben a Darüssafakával. Tegnap a Pana meg tudta verni a Barcát, és ha ezt ma a Darüssafaka is megtenné az Efesszel, úgy alaposan kettészakadna a mezőny a rájátszást érő helyek és az alsóház között. A kék-fehérek esetleges győzelmével azonban teljesen más lenne a helyzet, hiszen a negyedik fordulóban egyszer már nyerni tudott az Efes a városi riválisa otthonában (79-84), egy újabb siker pedig azt jelentené számukra, hogy az egymás elleni összevetésben is jobbak lennének, aminek még bőven lehet jelentősége. Az Efes azonban nincs valami nagy formában, az elmúlt hét fordulóban csak a Galatát tudták megverni, igaz őket kétszer is. A Darüssafaka ezzel szemben szépen gyűjtögeti győzelmeit, a legutóbbi két alkalommal Hangáéknál és a Kazanynál bizonyultak jobbnak.

Brose Baskets Bamberg (német, 7-11) – Real Madrid (spanyol, 13-5) (20.00)

A Bamberg otthonában szerezné meg sorozatban ötödik győzelmét, és ezzel befogná a tabella élén a tegnap botló CSZKA Moszkvát a Real Madrid. A spanyolokra nem vár könnyű feladat, hiszen az elmúlt hetekben a teljesség igénye nélkül két nagy riválisuk, a velük holtversenyben álló Olympiakosz (82-68) és az ősi ellenfél Barcelona (85-65) is sima vereséget szenvedett a német bajnok otthonában. Ezek után a remek győzelmek után a Bamberg lelassult ugyan kissé, hiszen a Kazany otthonában mindössze 58, Moszkvában pedig 64 pontot szereztek. Utóbbinak a vége egy nagyarányú zakó lett a germánok számára (85-64), akik ennél nagyobb verést csak Madridban (95-72) kaptak eddig a szezon során, amiért külön is fűtheti őket a visszavágás iránti vágy.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 5-13) – Olympiakosz (görög, 13-5) (20.45)

Ahogy a Real Madrid, úgy a spanyolokkal ugyanolyan mérleggel álló Olympiakosz is győzni indul a következő idegenbeli fellépésére. A görögöknek minden esélyük meg is van a sikerre Milánóban, a pireusziak ennek a találkozónak az egyértelmű favoritjai. Az olaszok a múlt héten a Galatasaray ellen végre megszakították tízmeccses vereségsorozatukat, amivel egy nagy lelki teher kerülhetett le róluk, így ezúttal már felszabadultan játszhatnak, ezen a meccsen nem lehet veszítenivalójuk. Ahogy a Real, úgy az Olympiakosz is sorozatban ötödik győzelmére készül, de a görögök egyébként is nagyszerű menetben vannak, hiszen az utolsó kilenc fellépésükből nyolcszor győztesen hagyták el a pályát, csak a fentebb említett, Bamberg elleni fiaskó csúfítja el a szinte tökéletes elmúlt két hónapjukat.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
UNICS Kazany – Fenerbahce 81-86
Galatasaray Odeabank – Maccabi FOX Tel-Aviv 102-63
Zalgiris Kaunas – CSZKA Moszkva 79-74
Panathinaikosz Superfoods – FC Barcelona Lassa 71-65
Baskonia Vitoria Gasteiz – Crvena Zvezda mts 69-87

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus