Euroliga: Ma Olympiakosz-Real az életben maradásért

A tavaly döntőt játszó görögök szinte biztosan kiesnek, ha ma kikapnak, de a címvédő helyzete sem lenne túl rózsás egy vereség esetén.

A tavaly döntőt játszó görögök szinte biztosan kiesnek, ha ma kikapnak, de a címvédő helyzete sem lenne túl rózsás egy vereség esetén. A kihagyhatatlannak tűnő klasszikus rangadó mellett a szintén 6-6-os mérlegért küzdő Himki Moszkva kaunasi meccsét is élőben nézhetjük a TV-ben. Az Efes egy vereséggel elbúcsúzna ma, a Fener pedig újabb sérülés nélkül tudná le a zágrábi túráját.

 

Top16, 12. forduló

E-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 2-9) – Fenerbahce Ülker (török, 10-1) (19.00)

Abszolút tét nélküli lesz az E-csoport első és utolsó helyezettjének összecsapása, mindkét csapat sorsa eldőlt már. A horvátok hetekkel ezelőtt kiestek, a Fener pedig nemcsak továbbjutott, de múlt héten meg is nyerte a csoportot. A törökök ettől függetlenül nem lehetnek boldogok jelenleg, hiszen a hétvégén Achilles-ín sérülés miatt elvesztették egyik legjobbjukat, Jan Veselyt, akinek felépülése a hírek szerint legalább hat hetet vesz igénybe, így a rájátszásban való szereplése is minimum kérdéses. A Fener legfőbb célja tehát egy újabb sérülés elkerülése lehet most, de kérdéses a Cedevita motivációja is. A zágrábiak ugyanis kedden a második meccsüket is elbukták a Zvezda elleni Adria Liga elődöntőben, így ezúttal nem tudtak bekerülni a fináléba, ami kétség kívül nagy csalódás számukra.

Anadolu Efes (török, 5-6) – Unicaja Malaga (spanyol, 3-8) (20.45)

Kényszerpályán mozog az Efes, igaz ez hetek óta így van már, de most egy vereség már matematikailag is a kiesést jelentené számukra. Eléggé reménytelennek tűnik az isztambuliak helyzete, hiszen a Pana nem akar hibázni, és bár a Zvezda megtette tegnap ugyanezt, de a szerbek jobbak náluk egymás elleni összevetésben, így továbbra is nagy nyomás alatt maradtak a törökök. Hazai pályán a Malaga legyőzése mindenesetre teljes joggal elvárható tőlük, ha ez nem sikerül nekik, akkor tényleg nincs is miről beszélni a továbbjutásukkal kapcsolatban.

 

F-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 2-9) – Himki Moszkva (orosz, 5-6) (18.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Kötelező a győzelem a Himki Moszkva számára a Zalgiris ellen, egy újabb botlás minden bizonnyal az oroszok playoff-reményeinek a végét jelentené. Jelenleg 6-6-os mérleggel áll a Barcelona és a Bamberg is, hozzájuk csatlakozhatna most a Himki. Az oroszok azonban többnyire csak szenvednek idegenben, eddig mind az öt meccsükön kikaptak otthonuktól távol a Top16-ban. Legutóbb egy félig-meddig már megnyert meccsen a Bamberg otthonában, ami még nagyon sokba kerülhet nekik, főleg ha netán ma is hibáznának.

Olympiakosz (görög, 5-6) – Real Madrid (spanyol, 6-5) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A 2013-as és a tavalyi döntő résztvevőinek, az Euroliga két fellegvárának, az Olympiakosznak és a Real Madridnak az összecsapása mindig nagy rangadó, most viszont még a tét is nagyobb a megszokottnál. Mindkét csapatnak nagy erőket kell még mozgósítania ugyanis ahhoz, hogy egyáltalán a rájátszásba be tudják verekedni magukat ebben a pokolian nehéz csoportban. Egy Olympiakosz-győzelemmel egyébként egészen őrült helyzet állhatna elő, hiszen ebben az esetben – és a Himki sikerét feltételezve – öt csapat állna 6-6-os mérleggel a két továbbjutó helyért viaskodva. Éppen ezért egyik oldalon sem számolgathatnak, csak a győzelem megszerzése járhat a fejekben. A görögökön nagyobb a teher egyébként, hiszen a pireusziak lényegében az életükért játszanak, hiszen ha ma kikapnának, akkor a náluk egymás elleniben is egyaránt jobb Real-Barcelona-Bamberg trió mögött szinte reménytelen helyzetben lennének. A mérkőzés tehát igazi csemegének ígérkezik, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hátradőlve figyelni a két gigász csatájának újabb fejezetét.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Lokomotiv Kubany – Crvena Zvezda Telekom 86-62
Darüssafaka Dogus – Panathinaikosz 84-86

F-csoport
Laboral Kutxa Vitoria – FC Barcelona Lassa 75-71
Brose Baskets Bamberg – CSZKA Moszkva 91-83

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus