Euroliga: Mike James ismét mennybe ment

Újabb elképesztő meccsnyerő dobással jelentkezett a remekül rajtoló Milano vezére – Rudy Fernandeznek köszönhetően a Zalgirio Arenát is túlélte a Real – megszenvedett Montenegróban a Pana – Alexej Shved és Tony Crocker szállították a Himki első győzelmét.

Alapszakasz, 5. forduló
 
 

A több hajszál híján elszenvedett veresége után a Gran Canaria ellen végre meg tudta szerezni első győzelmét a Himki Moszkva. Az oroszok meglehetősen magabiztosak voltak, a második negyedben elhúztak, ami után már végig kétszámjegyű előnyben játszottak. „Természetesen” ezúttal is Alexej Shved (24/15 pont, 7 gólpassz) volt a Himki legjobb pontdobója, de ismét szépen termelt Tony Crocker (17/9 pont, 4 lepattanó) és a visszatérő Anthony Gill (15/6 pont, 3 lepattanó) is.

A Himki Moszkva legjobb dobói: Shved 24/15, Crocker 17/9, Gill 15/6, Jankins 10/6
A Gran Canaria legjobb dobói: Strawberry, Pasecniks 9-9

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 
 
 
 

Meglehetősen szenvedősre sikerült a Panathinaikosz számára a podgoricai vendégjáték, de ami a leglényegesebb a görögök számára, hogy így vagy úgy, de győztesen tudták elhagyni a montenegrói fővárost. Az így még mindig nyeretlen Buducsnoszt amennyire csak tudta megnehezítette a Pana dolgát, ám a vendégek néhány ponttal rendre előbbre jártak, majd egy igazán jó periódus során el is döntötték a meccset a negyedik negyedben. Ekkor DeShaun Thomas (14/12 pont, 4 lepattanó, 5/4 tripla) keze fogott tüzet, az amerikai sorra süllyesztette el a távoli bombákat, a Pana pedig csinált egy 18-6-os rohamot, ahonnan már nem volt visszaút a Buducsnosztnak.

A Buducsnoszt legjobb dobói: Omic 16, Ivanovics 12/6
A Panathinaikosz legjobb dobói: Thomas 14/12, Papapetru 13/3, Calathes 10

DeShaun Thomas fontos dobásai:

 
A mérkőzés legszebb jelenetei:
 
 
 
 

Nagyon jó meccset játszott egymással a Zalgiris és a Real Madrid, ahol a címvédőnek minden tudására szüksége volt, hogy megőrizze veretlenségét a tavalyi bronzérmes otthonában. A litvánok a múlt heti, Pana elleni idegenbeli bravúrjuk után ezúttal is remekül játszottak, most is kiválóan kapták el a rajtot. Paulius Jankunas (18 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) sorra emelgette be kifelé válásai után a középtávoli dobásait, melyek után 32-18-ra nyerte az első negyedet a Zalgiris. A Real aztán elkezdte ledolgozni hátrányát, majd a harmadik negyedben a meccsen először a vezetést is átvették a királyiak, ám a litvánok elsősorban Derrick Waltontól új impulzust kaptak a padról és ismét elhúztak 10 ponttal (64-54). A negyedik negyedben aztán Rudy Fernandez (15/15 pont, 7 gólpassz, 7/5 tripla) állt a madridiak élére, a legszebb napjait idéző rutinos klasszis ugyanis négyszer is beköszönt ekkor a triplavonalon túlról, vezetésével pedig egy óriási, 26-5-ös rohanást produkált a Real, amire már nem tudott válaszolni a Zalgiris.

 

A Zalgiris legjobb dobói: Jankunas 18, Wolters 16, Davies 11, Ulanovas 10/3
A Real Madrid legjobb dobói: Randolph 16/6, Fernandez 15/15, Ayon 13, Llull 10/3

Rudy Fernandez clutch triplái:

 

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 
 
 
 

Mike James óriási utolsó másodperces triplájával az Efest is legyőzte a Milano, így az eddig egyaránt felülteljesítő két csapat közül az olaszok tudtak ottmaradni közvetlenül a Real-CSZKA duó mögött az élmezőnyben. Pedig sokáig nem úgy tűnt, hogy egy hősies dobás kell majd az Olimpia sikeréhez, a házigazdák ugyanis három negyeden keresztül uralták az eseményeket (68-54) még Nemanja Nedovics hiányában is. A záró felvonásban aztán minden mindegy alapon egyre csak rohamozott és zárkózott az Efes, aminek az lett a vége, hogy Rodrigue Beaubois szép betörése után 78-80-ra a törökök vezettek. A Milanónak azonban volt még egy támadása, és a labda az addig botrányosan dobó Mike James (15/6 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó, 20/4 mezőnyből) kezébe került, aki előbb majdnem elhagyta a játékszert, utána viszont bizonyította, hogy ismét csak helyén van a szíve, és egy másodperccel a vége előtt beverte a mindent eldöntő triplát. James így a múlt hét után ismét meccsnyerő dobással jelentkezett, az Efes pedig visszakapta a sorstól, amit a Himkinek adott, akkor hasonló körülmények között nekik kedvezett a szerencse.

 
A Milano legjobb dobói: James 15/6, Micov 14/3, Gudaitis 13
Az Efes legjobb dobói: Moerman 23, Micics 15/9, Pleiss 10
 

Mike James meccsnyerője:

 
A mérkőzés legszebb jelenetei:
 
 
 

A forduló korábbi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

CSZKA Moszkva – Olympiakosz 69-65
KIROLBET Baskonia Vitoria Gasteiz – Darüssafaka Tekfen 82-56
Fenerbahce – FC Bayern München 88-84
FC Barcelona Lassa – Maccabi FOX Tel-Aviv 74-58

 
A forduló 10 legszebb jelenete:
 
 

A bajnokság állása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus