Euroliga: Négy meccs maradt mára, kettő élőben a TV-ben

Az Efes és a Pana a javítás, a Malaga a veretlensége megőrzése, a Sassari pedig az első győzelme érdekében lép ma pályára.

Alapszakasz, 6. forduló

B-csoport

Anadolu Efes (török, 2-3) – Limoges CSP (francia, 2-3) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A sorozatot jól kezdő, ám azóta hármas vereségszériában lévő Efes számára kötelező a győzelem a Limoges elleni meccsen. Ellenkező esetben nemcsak arcpirító vereségbe futnának bele, hanem komoly bajba is kerülnének a csoporton belül. Nagy tűzijátékra számíthatunk a meccsen, hiszen mindkét csapat nagyszerűen dobja a triplákat, egyaránt 40% felett teljesítenek ebben a szegmensben, amivel mindketten az első háromban vannak a teljes mezőnyt figyelembe véve. Kulcsfontosságú lesz tehát, hogy melyik csapat tudja elvenni a másiktól ezt a fegyvert, illetve ki fog ki esetleg egy rossz napot.

 

C-csoport

Panathinaikosz (görög, 2-3) – Lokomotiv Kubany (orosz, 4-1) (20.45)

Jó kis összecsapásnak ígérkezik a Panathinaikosz és a Lokomotiv Kubany csörtéje, ahol annak ellenére is inkább a görögök az esélyesek, hogy kettejük közül a Loko áll sokkal jobban jelenleg. A Pana ugyanis lényegében bárkitől képes kikapni idegenben (és eddig ki is kapott), ám hazai pályán teljesen más arcát mutatja a Djordjevics-had. Az OAKA közönsége előtt ugyanis a Karsiyakát és a Zalgirist is nagyon megverték Diamantidiszék, és most ugyanerre készülnek az egyébként nagyon erős, eddig szinte tökéletesen játszó oroszok ellen is. Akik most még tovább erősödhetnek, hiszen úgy néz ki visszatérhet sérüléséből a csapat egyik legjobbja, Anthony Randolph, aki végre debütálhat az Euroligában. Érdemes lehet ezen a meccsen a különbségre is figyelni, hiszen az első összecsapást 11 ponttal nyerte a Loko, ennek pedig akár még jelentősége is lehet a továbbiakban.

 

D-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 3-2) – Unicaja Malaga (spanyol, 5-0) (20.00)

Könnyen lehet, hogy az utolsó veretlen csapat, a Malaga is elszenvedi ebben a fordulóban az első vereségét. A spanyolok ugyanis az egyik legalulértékeltebb csapat, a Bamberg otthonába látogatnak. Az eddig nagyon masszív német bajnok az első fordulóban Malagában 5 ponttal maradt alul, de a másik vereségük alkalmával a CSZKA Moszkvát is megszorították idegenben, a három győzelmük pedig igencsak magabiztos volt a többi csapat ellen. A németek ráadásul a héten tovább erősítették keretüket Leon Radosevic leigazolásával, aki be is mutatkozhat ma. A Malagának ugyanakkor nem lehet izgulnivalója, hiszen az a csapat, aki Moszkvában és Tel-Avivban is nyerni tud, annak nem kell félnie senkitől.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-5) – Darüssafaka Dogus (török, 2-3) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A múlt héten, a Sassari Bamberg elleni hazai meccse előtt azt írtuk, hogy a szárdok számára ott a remek esély az első győzelem begyűjtésére. Az a meccs aztán végül sima német sikerrel zárult, ám ennek ellenére most is ugyanazt kell írnunk, ha a Sassari egyáltalán meccset akar nyerni az idei sorozatban, akkor ennél jobb alkalma tényleg nem nagyon lesz rá, mint a Darüssafaka ellen. A törökök az első fordulóban csak hosszabbításban győzték le a Sachetti-tanítványokat, amit három vereség követett, legutóbb viszont nagyon jó játékkal nyerni tudtak a Maccabi otthonában. Most sem lehet más a céljuk, mint egy újabb győzelem, amivel el tudnának húzni nemcsak a Sassari, hanem a Maccabi elől is, és lélegzetvételnyi előnyhöz juthatnának a negyedik, még továbbjutást érő helyen.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

A-csoport
Real Madrid – Himki Moszkva 82-85
Strasbourg IG – Crvena Zvezda Telekom 78-75
Fenerbahce Ülker – FC Bayern München 67-84

B-csoport
Cedevita Zagreb – Olympiakosz 70-83
Laboral Kutxa Vitoria – EA7 Emporio Armani Milano 94-82

C-csoport
Zalgiris Kaunas – Stelmet Zielona Gora 67-56
FC Barcelona Lassa – Pinar Karsiyaka 107-79

D-csoport
Maccabi FOX Tel-Aviv – CSZKA Moszkva 82-88

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus