Euroliga: Nem botlott meg a Real Milánóban

Továbbra is Doncic nélkül, ám annál magabiztosabban hozta a Real Madrid a négybe jutás szempontjából fontos győzelmet a divat fővárosában.

Alapszakasz, 26. forduló

AX Armani Exchange Milano (olasz, 9-17) – Real Madrid (spanyol, 16-10) 77-88

A közelmúltban több vereségbe is belefutó Real Madrid a múlt héten a Panathinaikosz ellen vívott ki egy roppant fontos győzelmet, és most Milánóban is rendkívül magabiztosan nyert. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy készen állnak az alapszakasz-hajrára a spanyolok, amikor is kivívhatják a legjobb négybe jutást és ezzel együtt a rájátszásbeli pályaelőnyt. Azokon a mérkőzéseken már minden bizonnyal rendelkezésre állhat Luka Doncic is, akit azonban most még nélkülözni kényszerült Pablo Laso, ám a szupertini kiválása ezúttal sem látszott meg a blacók produkcióján.

Doncic hiányában teljes mértékben Facundo Campazzo (14/9 pont, 11 gólpassz, 6 lepattanó) kapta meg a karmesteri pálcát, és az áttörést jelentő szezonjában az apró argentin irányító ismét csak remekelt, élete első dupla-dupláját érte el az Euroligában és vezette csapatát zsinórban tízedik győzelmére a Milano ellen. A Real már rögtön a meccs elején repülőrajtot vett, egy 12-0-s rohamnak köszönhetően gyorsan kétszámjegyű különbség alakult ki. A Milano ezt követően elsősorban Curtis Jerrells (18/12 pont, 6 gólpassz, 3 lepattanó) főszereplésével aztán még mutatott be több nagyon szép játékot is, melyekkel még közel tudtak férkőzni, ám a Realnak mindenre volt válasza. Méghozzá elsősorban egy-egy gyilkos tripla formájában, hiszen a meccs végére hét különböző madridi játékos köszönt be kintről, méghozzá egészen parádés százalékkal (22/13, 59%). Ez az állandó sziszifuszi munka pedig felőrölte az Olimpia erejét, a második félidőben pedig már 20 pont is volt a felek között a különbség (60-81).

A Milano legjobb dobói: Jerrells 18/12, Goudelock, Kuzminskas 11/3-11/3, Micov 10/6
A Real Madrid legjobb dobói: Ayon 15, Campazzo 14/9, Carroll 12/6, Taylor 10/6

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus