Euroliga: Olympiakosz vagy Efes?! Ma este kiderül!

Az Olympiakosz és az Efes negyeddöntős párharcának mindent eldöntő ötödik meccse után ma kiderül, hogy melyik csapat csatlakozik az eddigi három biztos résztvevőhöz az isztambuli Final Fourban.

Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Olympiakosz (görög, 3.) – Anadolu Efes (török, 6.) (20.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ma kiderül, hogy az eddig már bejutott Real Madrid, CSZKA Moszkva, Fenerbahce trió mellett ki lesz az idei Final Four negyedik résztvevője, hiszen az Olympiakosz és az Efes párharca is befejeződik a mindent eldöntő ötödik mérkőzéssel. Az Euroliga történetében most először fordul elő, hogy ugyanaz a két csapat játszik egymással ötödik meccset, a két gárda ugyanis 2013-ban is farkasszemet nézett egymással. Akkor a görögök bizonyultak jobbnak – és végül a trófeát is elhódították – és ezúttal is ők az esélyesek. A történelem is az Olympiakosz sikerét vetíti előre, hiszen az eddigi nyolc ötödik mérkőzésből mindannyiszor a pályaelőnyt élvező csapat jutott be a Final Fourba.

De nemcsak a múlt, hanem a jelen helyzet is a pireusziak mellett szól, akik nagy csatában, 13 pontos hátrányból fordítva egyenlítettek ki múlt pénteken az Efes otthonában, így most a lelki tényezők is mellettük szólnak. Az Olympiakosz számára Szpanulisz zsenialitása mellett (aki ha csak egy kicsit is gyengébben, akár a tavalyi szintjén játszana, már minden bizonnyal véget ért volna csapatának az idénye) a kiváló védekezés hozta meg a sikert. Az utolsó negyed első nyolc percében ugyanis mindössze 4, az egész meccsen pedig 62 pontot kapott a görög had, ami főleg a meccs első öt percében bekapott 18 pont tükrében extra teljesítmény. Az Efesnek elsősorban a triplák értékesítésében kell mindenképpen javulnia, hogy esélye lehessen ezen a találkozón, hiszen a negyedik meccsen mutatott produkciójuk (19/3, 16%) még a teljes sorozatban produkált egészen pocsék, 22%-os mutatójukat is alulmúlta. Az esélyek tehát az Olympiakosz mellett szólnak, akik számtalan hasonlóan kiélezett csatát sikerrel megvívtak már, és ma kiderül, hogy egy újabb ilyet meg tudnak-e nyerni.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

Élőképes stream ezen a linken található a mérkőzéshez!

 

Korábban véget ért párharcok:
Real Madrid (1.) – Darüssafaka Dogus (8.) 3-1
CSZKA Moszkva (2.) – Baskonia Vitoria Gasteiz (7.) 3-0
Panathinaikosz Superfoods (4.) – Fenerbahce (5.) 0-3

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus