Euroliga: Óriási sanszot hagyott Madridban a Pana

A végjátékot ismét csúnyán elbukó Calatheséknak komoly győzelmi esélyük volt a Llull nélküli Real otthonában, de a címvédő megőrizte pályaelőnyét.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

Anadolu Efes (török, 4.) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 5.) 75-68

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Az Efes legjobb dobói: Micics 21/12, Moerman, Larkin 12/6-12/6, Dunston 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Tomic 14, Pangos 12/6, Heurtel 12

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 az Efes javára

Micics volt a mezőny legjobbja:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

Real Madrid (spanyol, 3.) – Panathinaikosz OPAP (görög, 6.) 75-72

Ahogy az alapszakasz hajrájában, úgy ezúttal is csúnyán elbukta a végjátékot a Panathinaikosz a Real Madrid ellen, egy újabb nyerhető meccset hagyott kicsúszni a kezei közül a görög alakulat. Csakhogy ez már a rájátszás, és könnyen lehet, hogy még egy ekkora sanszuk nem lesz elvenni a címvédő pályaelőnyét a Zöldeknek, hiszen a Real sem a szezonbeli legjobb meccsét játszotta, ráadásul a sérült Sergio Llull sem léphetett pályára náluk (igaz ő lehet, hogy az egész párharcot kénytelen lesz kihagyni). Ezen a találkozón is megmutatkozott, hogy a Pana mennyire függ Nick Calathestől (17/9 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó), tulajdonképpen az ő teljesítményének hullámzásával leírható az egész mérkőzés. Pablo Laso egyébiránt nagyszerű taktikát dolgozott ki a kiváló karmester ellen, a 2-2-k mintaszerű levédéseivel elvette a gólpasszokat és ezzel együtt a folyékony csapatjátékot a Panától. Meghagyta viszont a dobáslehetőségeket Calathes számára, amiket nem is túl jó százalékkal, 19/6-os mezőnymutatóval produkált a kopasz irányító.

A Real így már 14 ponttal is vezetett a harmadik negyedben, a Pana azonban nem adta fel, Calathes óriásit javult a negyedik negyedre, a 17 pontjából 12-t ekkor szerzett, és némileg váratlan hősként Jan Vojukasz (10 pont, 6 lepattanó) is csatlakozott hozzá. Az athéniak így egy 13-0-s rohamot követően 72-66-ra vezettek szűk négy perccel a vége előtt, ekkor igencsak nekik állt a zászló. A hátralévő időben azonban több pontot már nem tudtak szerezni a vendégek, Calathes dobásai megint kimaradtak, Langfordhoz pedig csak alig, akkor is rossz helyzetben jutott el a labda, így a nagy szívvel küzdő Real sziszifuszi munkával 9-0-ra nyerte meg az utolsó perceket és megtartotta pályaelőnyét. A madridiaknál a legkisebb és a legnagyobb, azaz Facundo Campazzo (8 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Edy Tavares (8 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) szíve is a helyén volt a legfontosabb pillanatokban.

A Real Madrid legjobb dobói: Taylor 13/9, Causeur 12
A Panathinaikosz legjobb dobói: Calathes 17/9, Thomas 12/6, Vojukasz 10

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára

Taylor nagyon bekezdett, Calathes pedig a végére javult fel:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A rájátszás alakulása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus