Euroliga: Valenciában kezdik a dupla fordulót Hangáék

Az ismét botladozni kezdő Barcelona az eheti első meccsén a vele hasonló cipőben járó Valencia otthonában vív nagy téttel bíró rangadót ma este. Az Olympiakosz a Maccabi ellen javítana a múlt heti csúfos kudarca után, a Zalgirisre Bambergben, a Himkire pedig Belgrádban vár kemény, ám megoldható erőpróba.

Alapszakasz, 18. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 7-10) – Himki Moszkva (orosz, 9-8) (19.00)

Kemény vereségeken van túl mind a Crvena Zvezda, mind pedig a Himki Moszkva, hiszen a szerbek az Efes otthonában kaptak 105 pontot, a moszkvaiakat pedig a Real múlta felül bántóan könnyedén az orosz fővárosban. Ezek után kellene talpra állnia mindkét félnek, és tippelni sem nagyon tudunk, hogy ez melyiküknek fog sikerülni. A Zvezda játékosainak természetesen Alexej Shved semlegesítése az elsőszámú feladatuk, és bár nem valószínű, hogy 20 pont alatt tudják tartani a liga legjobb pontszerzőjét, hibázásra viszont késztethetik, például a Real elleni 23 pontjához is 22 mezőnykísérletre volt szüksége az oroszok sztárjának. A mérkőzés pikantériáját mindemellett a Zvezda korábbi közönségkedvencének, a szerbül is beszélő, Belgrádhoz ezer szállal kötődő Charles Jenkinsnek a visszatérése jelenti korábbi sikerei színhelyére.

Olympiakosz (görög, 12-5) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 9-8) (20.00)

Hatványozottan nehéz feladat vár ma a Maccabira, hiszen várhatóan egy alaposan feltüzelt Olympiakoszhoz látogatnak az izraeliek. A pireuszi alakulat ugyanis nem mindennapi verésbe futott bele még pénteken a Baskonia otthonában, az ott elszenvedett 32 pontos K.O. a klub történetének második legnagyobb veresége volt az Euroligában. Az Olympiakoszra jellemző attitűd viszont éppen az, hogy ilyenkor kapják össze legjobban magukat, ami nem sok jót sugall az ellenfelek számára. Főleg, hogy a Maccabi sincs túl nagy formában, még akkor sem, ha legutóbb a Bamberget meg tudták verni, de ehhez az utolsó másodpercekig izgulniuk kellett. A meccs favoritja tehát az Olympiakosz, várakozásaink szerint a görögök ma visszatérnek a győzelem útjára.

Brose Bamberg (német, 6-11) – Zalgiris Kaunas (litván, 11-6) (20.00)

Egy látszólag könnyebb mérkőzés vár ma az élmezőnyben maradni szándékozó Zalgirisre, hiszen az ötmeccses vereségsorozatban lévő Bamberghez látogatnak a litvánok. Ez azonban valószínűleg nem lesz így, és ez nemcsak afféle közhely, egyáltalán nem lepődnénk meg, ha a német bajnok végre lezárná negatív szériáját. Ehhez legutóbb Tel-Avivban, illetve előtte a Himki ellen is közel állt a támadójátékát rendezni tudó Bamberg, ám ekkor a szerencsével is hadilábon álltak és mindkétszer kikaptak néhány ponttal. Nem úgy a Zalgiris, akik gyorsan túlléptek ötmeccses győzelmi sorozatuk megszakadásán, és Ulanovas meccsnyerő blokkjával újabb lélekemelő sikert ünnepelhettek szurkolóikkal a Malaga ellen. Az idei eredménysorok tehát kétségtelenül kaunasi győzelmet sejtetnek, és az sem a Bamberg mellett szól, hogy Taylor, Harris és Mitrovics mellett még Andrea Trinchieri vezetőedzőt is nélkülözni lesznek kénytelenek sérülés miatt.

Valencia Basket (spanyol, 5-12) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-11) (20.30, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Valenciában igyekszik elkerülni egy újabb mély hullámvölgy kialakulását a Barcelona, ahol cseppet sem lesz könnyű dolguk Hangáéknak a velük hasonló cipőben járó spanyol bajnokkal szemben. Mindkét gárda mutatott ugyanis a feltámadásukra utaló jeleket, ám a kétmeccses mini győzelmi sorozatuk egyaránt megszakadt a múlt héten a Fener illetve a Pana ellenében. A Barca azóta aztán a bajnokságban is kikapott, így erősen felsejlett annak lehetősége, hogy Ádámék újfent gödörbe kerülnek, a szezon során most már sokadik alkalommal. További hasonlóság a két csapat szempontjából, hogy egyikük sem nagyon veszítheti el ezt a mérkőzést, ha még komolyan gondolja a playoffba jutást, hiszen bár hosszú még az alapszakasz, de az ilyen meccseket mindkettejüknek hozniuk kellene, hogy komolyan kelljen velük számolni március végén. Komoly rangadóra számíthatunk tehát ezen a nagy téttel bíró találkozón, ahol nagyon nehéz tippelni a győztesre, annyi szépet és kevésbé szépet is láttunk már korábban mindkét gárdától.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus