FIBA EC: A Kijev elvette a Ventspils veretlenségét

A Körmend számára a lehető legrosszabbkor jött az ukránok lettországi bravúrja.

 

Második kör, 3. forduló

I-csoport

SL Benfica (portugál, 2-1) – Bakken Bears (dán, 2-1) 90-79

Spirou Basket (belga, 0-3) – medi Bayreuth (német, 2-1) 90-97

Az I-csoportban az első kör után hármas holtverseny áll az élen, hiszen a Chareroit mindenki, így ebben a fordulóban a Reid Travis (22 pont, 8 lepattanó) vezette Bayreuth is legyőzte, Damian Hollis (15/9 pont, 3 lepattanó, 3 gólpassz) Benficája pedig a Bakkent múlta felül, így ez a három csapat egyaránt 2-1-es mérleggel bír.

 

J-csoport

CSM CSU Oradea (román, 1-2) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 2-1) 73-89

Ironi Ness Ziona (izraeli, 1-2) – U-BT Cluj Napoca (román, 2-1) 81-84

A „J” jelű kvartettben nagy lépést tett a továbbjutás felé a Minszk és a Kolozsvár is, hiszen mindketten egy-egy idegenbeli győzelemmel mozdultak el pozitív irányba az 1-1-es állásukról. A beloruszok Rob Lowery (21/9 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó, 4 labdaszerzés) vezérletével Nagyváradon arattak magabiztos sikert, míg a románok az utolsó percben fordítottak 81-78-ról, Darko Planinicék (23 pont, 8 lepattanó) hideg fejjel büntetőztek és értek el komoly eredmény a jó erőkből álló Ziona otthonában.

 

K-csoport

Landstede Hammers Regio Zwolle (holland, 0-3) – Egis Körmend (1-2) 90-94

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Ventspils (lett, 2-1) – BC Kijev Basket (ukrán, 3-0) 78-81

A Körmendnek nyernie kellett, és nyert is Hollandiában a továbbjutási reményei életben tartásához, a Ventspils azonban nem segített be az MTE-nek. A vasiaknak ugyanis jelen helyzetben az lett volna a jobb, hogy a Körmenden nyerő, eddig még az egész sorozatban 100%-os lettek a Kijevet is megverik, akiknek viszont még jelenésük van Ferenczéknél. Ez azonban nem történt meg, hiába vezettek három negyeden át a hazaiak, a hajrában Kyndahl Hill (18 pont, 10 lepattanó) és társai kiénekelték a sajtot a szájukból, így most ők vezetik hibátlanul a csoportot, a körmendieknek pedig minden bizonnyal mindhárom meccsüket meg kell így nyerniük a továbbjutáshoz.

 

L-csoport

Bahcesehir College (török, 1-2) – Pinar Karsiyaka (török, 3-0) 68-100

ZZ Leiden (holland, 1-2) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 1-2) 89-83

Az L-csoportban minden fordítva történik, mint az I-ben, hiszen a Karsiyaka mindenkit megvert, így Jordan Morgan (17 pont, 12 lepattanó) dupla-duplájával a honfitárs Bahcesehirt is nagyon könnyedén, 100 pontot szerezve. A Leiden pedig a Jenyiszej ellen szerezte meg első sikerét, így itt három csapat is 1-2-vel áll és harcol a második helyért.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus