FIBA EC: Hill új rekordot állított fel, Ferencz a legjobb tripladobó

Az Alba irányítója a már az Euroligában játszó Jordan Theodore csúcsát adta át a múltnak szerzett labdák tekintetében - a Körmend legendája a triplakirály.

A FIBA minden héten kiemeli a legfontosabb statisztikai adatokat, és nem volt ez másképp most sem - ezúttal két mutatót külön is kiemeltek.

Ebből a két statból az egyik az Alba Fehérvár irányítója, Kasey Hill nevéhez fűződik - az amerikai játékos két labdát szerzett a Juventus Utena elleni visszavágón, így 32 labdalopással fejezte be a szezont. Hill ezzel új rekordot állított fel ebben a kategóriában - az eddigi csúcsot az a Jordan Theodore tartotta a sorozat első idényéből, 2015/16-ból, aki akkor a FIBA Europe Cupot megnyerő, német Fraport Skylines Frankfurt színeiben kosarazott, tavaly a Bajnokok Ligája MVP-je lett, idén pedig már az Olimpia Milanónál játszik többek között az Euroligában.

Az Egis Körmend legendája is szóba került a cikkben: Ferencz Csaba 41 hárompontossal fejezte be az idei kiírást, ha csak a csoportkörtől kezdve nézzük az adatokat, ezzel jelenleg ő vezeti a vonatkozó ranglistát - a még versenyben lévő játékosok közül a Mornar Bar amerikai hátvédje, Derek Needham van hozzá a legközelebb, neki 35 hármasa van most. Fepu egyébként 48.2%-kal dobta ezt a 41 trojkát, és ha a selejtezőket is számításba vesszük, akkor 104 kísérletből 51 értékesített tripla a mutatója - minden mérkőzésen dobott legalább egy hármast, és a FIBA honlapja is kiemeli, hogy az utolsó stílusosan egy győztes kosár lett, amivel a vasiak a regnáló olasz bajnok és jelenlegi listavezető Umana Reyer Veneziát verték.

Foto, Slide - Simon Erika, fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus