FIBA EC: Idegenbeli győzelmekkel kezdődtek az elődöntők

A Würzburg már fél lábbal a fináléban érezheti magát a Varese ellen, de a Sassari is győztesen távozott a Holon otthonából.

Elődöntő, 1. mérkőzések

UNET Holon (izraeli) – Dinamo Sassari (olasz) 89-94

A Sassari remekül hajrázva győztesen távozott az Alba Fehérvárt kiejtő Holon otthonából, így a visszavágó előtt már mindenképpen a szárdokat tekinthetjük a párharc esélyesének. Nagyon jó meccset játszott egymással a két csapat, hol az egyiküknek, hol pedig a másiknak volt egy-egy jobb periódusa, végül aztán a Sassari jött ki jól ebből a derbiből. Az itáliaiak legjobbjai Rashawn Thomas (21/9 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), Achille Polonara (17/9 pont, 4 lepattanó) és Jaime Smith (14 pont, 9 gólpassz) voltak, míg a Holonban Corey Walden (26/6 pont, 5 labdaszerzés, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és DeQuan Jones (17/9 pont, 7 lepattanó) nyújtottak kiemelkedőt.

 

Pallacanesto Varese (olasz) – s.Oliver Würzburg (német) 66-89

Az első negyed első felében még vezetett néhány ponttal a Varese a Würzburg ellen, ezt követően viszont apró elemeire bontották a germánok az olaszok játékát és óriási lépést tettek a döntőbe jutás felé. A nagyszünet előtt már 15 ponttal mentek a vendégek (27-42), a meccsen a legnagyobb különbség pedig nem sokkal a végső dudaszó előtt alakult ki (60-89), ahonnan két triplával még kozmetikázott egy kicsit az eredményen a Varese. A Würzburgban Jordan Hulls (19/12 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Cameron Wells (18/6 pont, 4 gólpassz) játszottak a legeredményesebben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus