FIBA EC: Összejött a Würzburg-Sassari döntő

A Szolnok két korábbi ellenfele, az idegenbeli győzelmekkel kezdő németek és szárdok odahaza is nyertek és magabiztosan jutottak be a fináléba.

Elődöntő, visszavágók

s.Oliver Würzburg (német) – Pallacanesto Varese (olasz) 89-86

A Würzburg az idegenben aratott 23 pontos győzelmével már fél lábbal a fináléban érezhette magát a Varesével szemben, majd a visszavágón sem hagyott szemernyi esélyt sem az olaszoknak. A németek ugyanis szenzációs kezdésük után az első negyedet 30-11-re nyerték meg és sokáig őrizték a nagyarányú vezetésüket. A Varese becsületből megpróbálta még a győzelmet kicsikarni, a negyedik játékrészt Thomas Scrubb (29 pont, 4 lepattanó) vezetésével egy 24-7-es rohammal nyitották a vendégek, egy rövid időre a vezetést is átvették (82-83), de a Würzburg végül nem engedte ki a kezéből ezt a részsikert sem. A germánok ismét csapatként remekeltek, hat játékosuk dobott 11 és 13 pont között.

Továbbjutott: A Würzburg kettős győzelemmel, 178-152-es összesítéssel

 

Dinamo Sassari (olasz) – UNET Holon (izraeli) 105-75

A Würzburghoz hasonlóan a Sassari is idegenbeli győzelemmel kezdett az Alba Fehérvárt kiejtő Holon ellen, az ötpontos fórjukra pedig még 30-at rápakoltak a visszavágón, így ők is roppant fölényesen jutottak be a döntőbe. A Sassari valóságos gálát varázsolt ebből a második mérkőzésből, feltartóztathatatlanul rohamozták az izraeliek gyűrűjét, a félidőben már 62-38-ra vezettek. A teljesség igénye nélkül Achille Polonara (17/6 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), Rashawn Thomas (16/6 pont, 12 lepattanó, 3 gólpassz) és Tyrus McGee (16/6 pont) is remekelt a hazaiaknál.

Továbbjutott: A Sassari kettős győzelemmel, 199-164-es összesítéssel

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus