FIBA EC: Szoros első meccsek a nyolcaddöntőben

A Bakken 17 pontos sikerén kívül a másik hét párharcban nem szerzett 4 pontosnál nagyobb előnyt egyik csapat sem, izgalmasnak ígérkeznek a visszavágók.

Nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Telekom Baskets Bonn (német) – Alba Fehérvár 85-84

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

 

UNET Holon (izraeli) – Balkan BC (bolgár) 85-81

Szűk, mindössze 4 pontos előnyt szerzett a Holon a Balkannal szemben, aminek ugyanakkor mégis az izraeliek örülhetnek, hiszen végig a vendégeik játszottak előnyben. A Balkan előnye még a negyedik negyed elején is 11 pont (59-70) volt, innen hajráztak nagyot Corey Walden (20/9 pont, 4 gólpassz), T.J. Cline (19/6 pont, 4 lepattanó) és társai. Izgalmas visszavágóra van kilátás.

 

Donar Groningen (holland) – Filou Oostende (belga) 66-66

A Groningen és az Oostende párharcában minden kezdődhet elölről a második mérkőzésen, hiszen 66-66-os döntetlennel nyitottak a felek. A hollandok kezdtek jobban (15-4), ám szomszédjaik gyorsan kiegyenlítettek és innentől az utolsó dudaszóig szoros volt már a találkozó, végül a Groningen legeredményesebbje, Teddy Gipson (13/6 pont) egalizált egy 2+1-es játékkal.

 

Avtodor Szaratov (orosz) – s.Oliver Würzburg (német) 76-79

Az egyik legjobb, legkiegyenlítettebb párosításnak az Avtodor és a Würzburg csatája ígérkezett előzetesen, és ezeket a várakozásokat az első meccsen abszolút igazolta is a két gárda. A 40 perc során egyik csapat sem vezetett ugyanis 5 pontnál nagyobb különbséggel, végül Cameron Wells (12 pont, 8 gólpassz, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) és a Würzburg szerzett 3 pontos előnyt idegenben a második felvonás előtt, ami mindenképpen biztató számukra.

 

Ventspils (lett) – Pinar Karsiyaka (török) 78-76

A Ventspilsre és a Karsiyakára is igaz mindaz, amit az előző találkozónál írtunk a mérkőző felekről, itt is két roppant hasonló karakterű és erősségű gárda nézett farkasszemet egymással. A törökök egyszer megléptek ugyan 9 ponttal (53-62), de az Aaron Johnson (18/6 pont, 6 gólpassz) által vezetett Ventspils gyorsan ismét kiegyenlítette a találkozót és végül meg is nyerték azt 2 ponttal, de még messze nem dőlt el itt sem semmi.

 

Bakken Bears (dán) – Ironi Ness Ziona (izraeli) 91-74

A Bakken megnyugtatónak tűnő, 17 pontos előnyt szerzett a Zionával szemben. A dánok szája íze szerint alakult a találkozó, annak ellenére, hogy az első félidő nagy részében még a vendégek vezettek. A Bakken aztán már teljes mértékben kontrollálta a meccs második felét Tobin Carberry (21 pont, 4 lepattanó) vezérletével.

 

ZZ Leiden (holland) – Dinamo Sassari (olasz) 93-97

Jó kis meccset játszott egymással a Leiden és a Sassari is, amit sokkal inkább az olaszok irányítottak, akik így az idegenbeli sikerük ellenére kissé elégedetlenek lehetnek a végeredménnyel. 67-80 után ugyanis 89 pontnál még kiegyenlítettek a remeklő Maurice Watson (25/12 pont, 7 gólpassz), Darius Thompson (25/6 pont, 4 gólpassz) és Worthy De Jong (15/3 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) által húzott hollandok, ám nyerniük nem sikerült Jack Cooley (21 pont, 10 lepattanó), Tyrus McGee (19/15 pont, 8 gólpassz, 4 lepattanó, 6/5 tripla) és a többi szárd játékos ellen.

 

Z Mobile Prishtina (koszovói) – Pallacanesto Varese (olasz, 4-2) 77-80

Hullámzó meccsen szerzett a honfitárs Sassariéhoz hasonló előnyt a Varese Pristinában. Az első negyedben már 15 ponttal vezettek az olaszok, a záró felvonásban viszont már a koszovóiak mentek 10-zel, innen hajráztak nagyot Dominique Archie-ék (22/6 pont, 7 lepattanó) és utazhatnak haza előnnyel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus