Adria Liga, 4. forduló - Beharangozó

Ma este megkezdődik a negyedik forduló is az Adria Liga alapszakaszában. A Krka Boszniában, a Buducsnoszt Bulgáriában, a Zvezda pedig hazai pályán, a Mega Vizura ellen próbálja megtartani veretlenségét, míg a három nyeretlen közül a Metalac a Cedevita vendége lesz, a Cibona pedig a Zadart fogadja. Lássuk a párosításokat, illetve hogy mi várható az összecsapásokon!

Igokea (bosnyák, 0-3) - Krka (szlovén, 3-0)   szombat 19:00

A hazaiak az előző körben Szolnokon szenvedtek vereséget, és egyébként sem tudtak még nyerni az idei sorozatban. A Krka pont fordítva, eddig három győzelmet szereztek a szlovének. Több kisebb sérüléssel is bajlódnak a vendégek, de nagy valószínűséggel mindenki játékra fogható lesz. Eddig sokkal jobb, kulturáltabb játékot mutatnak, mint az Igokea, nagyon szépen összerakta őket Alekszandar Dzsikics a nyáron, úgyhogy szerintem még idegenben is esélyesebbnek számítanak, de szoros ütközetre van kilátás.

Union Olimpija (szlovén, 2-1) - Partizan (szerb, 1-2)   vasárnap 17:00

Sokkal jobb formában várja a találkozót a hazai alakulat, hiszen az csak egy dolog, hogy a Crvena Zvezda elleni vereség mellett két győzelmet tudnak felmutatni, de a hét közben megverték idegenben a Besiktast is a EuroCup első fordulójában. A Partizan a korábbi évekhez képest gyengébb állománnyal rendelkezik, és ez az eddigi fordulókban meg is mutatkozott. Legutóbbi két meccsüket 20 (Cedevita ellen), illetve 27 ponttal (Lietuvos Rytas ellen) bukták el, és Ljubljanában sem ők számítanak a favoritnak, hiába szakadt fel Hristo Nikolov fejbőre, és hiába nem lesz bevethető Dino Muric és Jaka Brodnik sem a hazaiaknál.

Levszki Szófia (bolgár, 1-2) - Buducsnoszt (montenegrói, 3-0)   vasárnap 17:00

A Levszkit hatalmas érvágás érte az előző fordulóban, hiszen a Zadar ellen elvesztett összecsapás végén elszakadt amerikai játékosuk, Brandon Heath Achilles-ín szalagja, meg is műtötték már a játékost, és hónapokig nem lehet rá számítani. Nélküle nagyon nehéz dolga lesz a bolgároknak bárki ellen meccset nyerni, hiába látszódnak egészen egységes, homogén csapatnak. A Buducsnoszt a hét közben elég simán kapott ki a Ventspils ellen idegenben, de az Adria Ligában eddig hibátlanok, nagy meglepetés lenne, ha ez holnap este már nem lenne így.

Cedevita (horvát, 1-2) - Metalac Valjevo (szerb, 0-3)   vasárnap 19:00

A hazaiak az előző körben megszerezték első győzelmüket, ráadásul egy 20-assal küldték haza a Partizant, és várhatóan most sem lesz ennél nehezebb dolguk - még akkor sem, ha a hét közben 15 pontos vereséget szenvedtek hazai pályán az Euroligában, a Unicaja Malaga ellen. Egyetlen problémájuk, hogy Roko Ukic sérülés miatt nem játszhat, de kategória különbség van a két gárda állománya között még így is. A Metalactól idővel javulás várható, de akkora nem, hogy a horvátokra most veszélyesek lehessenek, masszív favorit a Cedevita.

Crvena Zvezda (szerb, 3-0) - Mega Vizura (szerb, 2-1)   vasárnap 21:00

A tabellát vezető, és eddig idén borzasztóan magabiztos Zvezda a hét közben újabb bizonyítékát adta annak, az idei kiírás legnagyobb esélyesei: 76-68-ra verték a Galatasaray-t az Euroligában. A Mega Vizura két győzelmet is szerzett már idén, és kezdőötösük távozása ellenére is hozzák azt, amit tavaly - gyors játék, gyenge védekezés, hatékony támadás -, ráadásul a hét közben leigazolták a korábbi szerb válogatott Marko Keseljt, ennek ellenére a favorit a Zvezda.

Cibona (horvát, 0-3) - Zadar (horvát, 2-1)   hétfő 20:30

A címvédő eddig még nyeretlen, és játékuk eddig pocsék, Dario Saricot semmilyen szinten nem sikerült pótolniuk, Boris Barac eddig komoly csalódást nyújtott. A hét közben a korábban már beharangozott Damir Markotával megegyeztek, így ő is csatlakozik a Cibonához, Davor Kus viszont sérülés miatt nem állhat edzője rendelkezésére. A Zadar állománya papíron jóval gyengébb, de eddig a vendégek hozták, amit hozhattak - a hazai meccseiket. A Cibona alapvetően sokkal esélyesebb lenne, de a jelenlegi formák alapján szoros, jó meccs várható.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

A Szolnoki Olaj KK MZT Szkopje elleni meccsének előzményeiről ezen a linken olvashattok.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus