VTB Liga, 23. hét: Immár teljes kerettel remekel a Zenit

Kulcsemberük visszatérésével végre kiegészültek az egész szezonon át sérülésektől sújtott szentpéterváriak, és újabb győzelmükkel már egyedüliként állnak a második helyen a CSZKA mögött. Középházi rangadót nyert a Riga, így a lettek lehetnek a befutók az orosz sztárcsapatok mögött.

Zenit Szentpétervár (orosz, 17-3) – Parma (orosz, 0-18) 101-72

Janis Timma (17/6 pont, 4 lepattanó) közel egyhónapos kihagyása után remekül tért vissza a Zenitbe, ezzel a szentpéterváriaknak végre teljes kerettel tudtak kiállni a Parma ellen, ami még nem sokszor sikerült nekik ebben a szezonban. A múlt heti roppant értékes kazanyi sikerük után aztán annak rendje és módja szerint sikerrel is vették aztán az égszínkékek a nyeretlen sereghajtóval szembeni fellépésüket, így négy meccsel az alapszakasz vége előtt továbbra is ott nyomulnak a CSZKA Moszkva mögött és a Himki Moszkva előtt a második helyen. Ez a találkozó már az első negyedben eldőlt, hiszen 28-11-re nyerte meg a nyitó játékrészt a házigazda, a meccs folytatása már formalitás volt csupán. A Zenitben Timma mellett Ryan Toolson (16/12 pont), Demonte Harper (16/12 pont, 5 gólpassz, 4/4 tripla) és Kyle Landry (14/6 pont) is jól teljesített.

VEF Riga (lett, 9-9) – Asztana (kazah, 9-11) 73-62

Nagyon fontos győzelmet aratott a Riga az Asztana felett, amivel a lettek a győzelmek számát tekintve beérték a kazahokat, és mivel kevesebb vereségük van, ezért százalékos arányban már jobban is állnak náluk. A két hatodik helyre hajtó csapat mérkőzése egyébként roppant szoros, kiegyenlített csatát hozott az első három negyedben, a záró játékrésznek még 43-41-es állásról futottak neki a felek. Ennek a kevés pontot hozó összecsapásnak a záró felvonására aztán megtáltosodtak a lettek, 30 pontot rámoltak be az utolsó tízpercben, amire már nem lehetett válasza az Asztanának. Ebben a kiváló hajrában Janis Blums (18/12 pont, 7 lepattanó) és Kristopher Richard (17/6 pont) vállaltak főszerepet, míg a kazahok legeredményesebbje Rob Lowery (16/3 pont, 4gólpassz) lett végül.

Kalev/Cramo (észt, 5-15) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 4-15) 79-70

A két tét nélkül pályára lépő csapat, a Kalev és a Minszk csatáját a nagyszerű negyedik negyedüknek köszönhetően az észtek nyerték meg végül. 65-65 után ugyanis repesztettek egy 12-0-s etapot a hazaiak, és összességében 23-10-re nyerték a záró felvonást, amivel a maguk javára fordították az eredményt. A találkozó a Kalev oldaláról Vitali Liutych (25/9 pont, 5 lepattanó), a Minszkéről pedig Justin Gray (24/15 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó) különcsatáját is hozta egyben.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Lokomotiv Kubany – Zenit Szentpétervár
Cmoki-Minszk – Jenyiszej Krasznojarszk
Kalev/Cramo – VEF Riga
Parma – Nyizsnyij Novgorod
UNICS Kazany – Avtodor Szaratov
Himki Moszkva – CSZKA Moszkva

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus