FIBA Europe Cup - Beharangozó (2. forduló)

A Körmend és a Sopron idehaza, míg a Falco ismét idegenben lép pályára a FIBA Europe Cup második fordulójában.

Keddi játéknap:

Tíz mérkőzést rendeznek a második fordulóból ezen a játéknapon, köztük két magyar csapatot is láthatunk pályára lépni. Több helyen is összecsapnak az első kört sikeresen vevő együttesek (ASVEL - Mons-Hainaut, Elan Chalon – Shoeters Den Bosch, Fraport – Krka), ami után az erőviszonyok is kezdenek majd jobban tisztulni.

Magyarok:

Három mérkőzést is rendeznek idehaza, igaz, ebből csak kétszer szurkolhatunk magyar csapatnak, a harmadik találkozóra Székesfehérváron kerül sor, a Komárno ugyanis ott játssza hazai kupameccseit. A Körmend máris visszavághat a Groningennek a két hete elszenvedett vereségért, de sokkal összeszedettebb játékra lesz szükségük a vasiaknak a nem éppen bombaformában érkező hollandok legyőzéséhez, akik legutóbb nagy pofont kaptak odahaza a csoport favoritjától, az ASVEL-től. A Sopron is hazai pályán javíthat, de a Portugáliában egyeduralkodó Benfica nagyobb falatnak tűnik elsőre, a legnagyobb név az NBA-t is megjárt Deaquan Cook a keretükben. A távoli dobásaikra kell figyelniük Sabáli Balázséknak, ez eddig nem ült a portugáloknak, reméljük, nem a Hűség Városában szakad ki a zsák először a szezon során.

Egis Körmend (0-2) – Donar Groningen (1-1) 18:00

Sopron KC (0-1) – Lisboa Benfica (0-1) 19:45

A nap rangadója: Fraport Skyliners (1-0) – Krka Novo Mesto (1-0) (G-csoport)

Mindkét gárda a második győzelme megszerzésért lép pályára, ráadásul jó formában érkeznek az összecsapásra a felek, a frankfurtiak múlt heti sikeres rajtjuk után a hétvégén a bajnokságban is javítani tudtak mérlegükön, míg a Krka három meccses győzelmi szériában van éppen. Jó hír a házigazdáknak, hogy felépült sérüléséből válogatott magasemberük, Johannes Voigtmann, aki debütált is már a hazai pontvadászatban, a Phoenix Hagen elleni 71-68-as győzelemből 14 ponttal és hat lepattanóval vette ki a részét alig 19 perc játék alatt. Nagy csatát vívhat a palánk alatt a vendégek 29 éves horvát centerével, Jure Lalic-csal, aki az Adria-Ligában hoz pontgazdag meccseket, a legutóbbi két fordulóban 21 és 20 pontot termelt a Partizan Belgrad és az MZT Szkopje elleni sikerek alkalmával.

Program:

A-csoport
Egis Körmend (0-2) – Donar Groningen (1-1)
ASVEL (1-0) – Mons-Hainaut (1-0)

B-csoport
Sopron KC (0-1) – Lisboa Benfica (0-1)

D-csoport
Elan Chalon (1-0) – SPM Shoeters Den Bosch (1-0)

E-csoport
FoxTown Cantu (0-1) – STB Le Havre (1-0)

G-csoport
Fraport Skyliners (1-0) – Krka Novo Mesto (1-0)

K-csoport
AEK Larnaca (0-1) – Energia Targu Jiu (1-0)

M-csoport
BC Siauliai (0-1) – Royal Hali Gaziantep (1-0)

N-csoport
MBK Rieker Komárno (0-1) – Kataja Basket (1-0)
BC Rilski Sportist (0-1) – Tsmoki-Minsk  (1-0)

Szerdai játéknap:

Veretlenek csatájából itt sincs hiány (Cibona – Antwerp, Nymburk – Bakken Bears, Maccabi – Enisey, Rosa Radom – Türk Telekom), de számunkra mindennél fontosabb, hogy az eddigi egyetlen magyar győzelmet szerző Falcoért is szoríthatunk, a szombathelyiek Olaszországba utaznak, a hétvégén az egykori vasi kedvenc, Perl Zoltán csapatát legyőző Varesehez.

Magyarok:

Újabb ”magyar-verésre” készül a Varese együttese, amely legutóbb a Perl Zoltánt is soraiban tudó Capo d’Orlando gárdáját kapta el idegenben olasz bajnokin, most pedig a FIBA Europe Cupban svédországi bravúrral nyitó Falco ellen készül javítani mérlegén. Roko Ukicra figyelniük kell Kálmán Lászlóéknak, a horvát irányító két 21 pontos meccsel a háta mögött várja a szerda esti összecsapást, de Brandon Davies is impozáns rajtot vett a múlt heti fordulóban, az amerikai bedobó 23 ponttal és 7 lepattanóval mutatkozott be az európai kupaporondon. A bajnokságot vezető szombathelyiek pihentek a mostani hétvégén, így joggal reménykedhetünk egy sikeres olasz túrában.

Openjobmetis Varese (0-1) – Falco KC Szombathely (1-0) 20:30

A nap rangadója: CEZ Nymburk (1-0) – Bakken Bears (1-0) 18:30 (F-csoport)

A cseh és a dán bajnok összecsapása akár a csoportelsőségről is dönthet, miután az ír liga-válogatott Hibernia előreláthatólag nem fog beleszólni a továbbjutásról döntő kérdésekbe, a szlovén bajnok Tajfun Sentjur pedig odahaza bukott a múlt héten a Nymburk ellen. Mindkét gárda veretlen eddig hazájuk bajnokságában, igaz a csehek egyelőre csak két mérkőzést játszottak ott le, a VTB Ligában viszont aktívabbak ennél, ott egy vereséggel (Unics Kazan) szintén vezetik a tabellát. Erősebb a házigazdák kerete, az NBA-t is megjárt cseh legenda, Jiri Welsch csak a kispadról száll be a mérkőzésekbe, a Randle, Sant-Roos, De Zeeuw hármas viszi a hátán a csapatot, míg a dánoknál a Diouf-Jukic-Bivia trió nyeri a meccseket általában. Ha a vendégek szűkebb rotációja bírja az iramot és a cserék is hasznosak tudnak lenni, akkor megszorongathatják esélyesebb Nymburkot, ellenkező esetben egy nagyobb arányú zakóba is beleszaladhat a Bakken Bears.

Program:

B-csoport
BC Cibona Zagreb (1-0) – PO Antwerp Giants (1-0)

C-csoport
Telenet Oostende (1-0) – Södertalje Kings (0-1)
Openjobmetis Varese (0-1) – Falco KC Szombathely (1-0)

D-csoport
Zlatorg Lasko (0-1) – magnofit Güssing Knights (0-1)

E-csoport
ECE Bulls Kapfenberg (0-1) – Boras Basket (1-0)

F-csoport
CEZ Nymburk (1-0) – Bakken Bears (1-0)
Tajfun Sentjur (0-1) – Hibernia (0-1)

H-csoport
Maccabi Rand Media (1-0) – BC Enisey Krasnoyarsk (1-0)
Lukoil Academic (0-1) – BC Kalev/Cramo (0-1)

I-csoport
Pieno Zvaigzdes (0-1) – BK Ventspils (1-0)
Helios Suns (0-1) – PGE Turow Zgorzelec (1-0)

J-csoport
Rosa Radom (1-0) – Türk Telekom Anakara (1-0)
Kumanovo 2009 (0-1) – KTP-Basket (0-1)

K-csoport
BC Sigal Prishtina (0-1) – BC Astana (1-0)

L-csoport
Juventus Utena (0-1) – BC Khimik Yuzhne (1-0)
ETHA Engomi (0-1) – Tartu University Rock (1-0)

M-csoport
Inter Bratislava (0-1) – WKS Slask Wroclaw (1-0)

Csütörtöki játéknap:

G-csoport
FC Porto (0-1) – ZZ Leiden (0-1)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus