A Barca könnyedén nyert Hanga korábbi csapata ellen

Két hét szünet után folytatódott a spanyol bajnokság, a listavezető Barcának pedig Delaneyék nélkül sem okozott gondot a Manresa legyőzése.

 

ACB Liga, alapszakasz, 22. forduló

FC Barcelona (18-4) – BAXI Manresa (9-13) 86-74

A kéthetes válogatott szünet alatt a Barcelonának szokatlan módon csak heti egy meccsre kellett koncentrálnia az Euroligában, most viszont már ismét útjára indult a labda a spanyol pontvadászatban is. Hangáéék ellenfele a vasárnapi matiné során Ádám első külföldi csapata, a szintén katalán Manresa volt, ahol természetesen a hazai pályán játszó gránátvörös-kékek voltak az egyértelmű favoritok a sérültek (Heurtel, Pangos) illetve a pihenőt kapó Delaney és Tomic nélkül is.

A Barca számára pedig nem is okozott gondot a győzelem megszerzése, egy nagyon rövid periódust leszámítva végig vezetve nyert a házigazda. A Manresa a félidő előtt átvette a vezetést, 39-42 után azonban egy 8-0-s rohammal vonult nagyszünetre a Pesics-csapat. Davies vezetésével aztán már a 20 pontot is súrolta a különbség, 77-59-nél véget ért a meccs érdemi része. A Barca így megőrizte minimum egymeccses előnyét a tabella élén az este játszó Real Madrid előtt

Hanga Ádám a Barcelona kezdő irányítójaként közel 18 perc alatt 4 pontot (5/2 dupla), 3-3 gólpasszt és lepattanót, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 4 kiharcolt és 2 beütött faultot jegyzett a statisztikai lapján, ami 8 VAL-t eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Davies 24/6, Mirotic 14, Higgins 11/3, Abrines 10/6
A Manresa legjobb dobói: Kravish 15, Tomás 13/9, Cvetkovics 12/6, Mitrovics 11

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus