A Barcelona hozta a papírformát, bejutott a spanyol bajnokság döntőjébe

Az első félidőben még megingott párszor Hanga Ádám csapata, fordulás után viszont már esélyeshez méltóan kontrollálták az eseményeket.

ACB Liga, döntő szakasz, elődöntő:

FC Barcelona - San Pablo Burgos 98-84

Az első elődöntőben villámrajtot vett a Barcelona, Tomic, Mirotic és Hanga vezérletével 8-0-val nyitottak a katalánok - bár a Burgos lassan éledezett az első negyed második felében, de ez. roham határozta meg a játék képét. A második negyedben sem lankadtak Heurtelék, 37-21-es állásnál felsejlett egy gyors és könnyű kiütés is. Ez azonban nem következett be, ritmust váltott a Burgos, és egy 14-0-s rohanással visszajött a mérkőzésbe - ekkor teljesen lefagyott a Barcelona, nagyszünetben is csak 43-41-re vezettek. 

A harmadik negyed úgy indult, mint az első, ezúttal 6-0-s futást mutatott be a Barca, 49-41-re elléptek - összeállt a védekezésük, az ellenfél percekig képtelen volt a gyűrűbe találni. Ekkor elvesztették Hanga Ádámot, aki egy labdaeladás után beütötte negyedik faultját a 24. percben, de szerencséjükre Mirotic két, Claver egy triplát tartogatott erre az időszakra, így kétszámjegyű előnyre tettek szert, amit a harmadik negyed végéig növelni is tudtak (72-58). A záró játékrészben már nem tudott igazán újítani a Burgos, így a Barcelona összességében magabiztosan jutott a bajnoki döntőbe, amelyet június 30-án, kedden rendeznek. 

Hanga Ádámnak az első félidőben nem ment a játék, a három beütött faultja miatt idő előtt le is kellett ülnie, a harmadik negyed elején gyorsan összeszedte a negyediket is, így a csoportmeccsektől eltérően támadásban közel sem volt akkora hatással a mérkőzésre. Összességében valamivel több, mint 17 perc alatt 1 pontig (0/2 kétpontos, 0/2 tripla, 1/2 büntető), 5 lepattanóig, 3 gólpasszig és két kiharcolt faultig jutott, a negatív oldalon 3 labdaeladást, 1 kapott blokkot és 4 faultot jegyezhettek fel a statisztikusok - ez most mínusz 2 VAL-t ért. 

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 18/9, Kuric 16/12, Heurtel 14/6.
A Burgos legjobb dobói: Benite 16/9, Aguilar 13/6.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus