A brit bajnok ezúttal Szolnokra látogat

Szerda este 18:00-tól a Leicester Riders egy héten belül másodjára lép pályára Magyarországon - ezúttal a bajnok Szolnoki Olaj KK vendégeként.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, H csoport, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - Leicester Riders BC (brit, 0-2)
2018.10.31., szerda, 18:00

A brit bajnokot múlt héten, a Falco elleni találkozó előtt már bemutattuk.

Azóta gyakorlatilag semmi nem történt a csapattal azt leszámítva, hogy Szombathelyen tükörsimán, 80-65-re kikapott a gárda. A bajnokságban nem léptek pályára az angolok, így sokkal másabb Leicestert kár várni, mint amely az Arena Savariában látható volt. A Szolnok egy hete drámai körülmények között, 20 pontos előnyét másfél negyed alatt leadva kapott ki a Sassari otthonában (98-94), és bár három negyedig nem igazán talált magára az ASE ellen sem a hétvégén, a paksiakat végül simán legyőzte kiváló utolsó negyedének köszönhetően (94-77).

Az olaszok elleni vereség után kérdés lehetne, hogy hogyan szedte magát össze Dragan Alekszics alakulata, mert az ASE elleni győzelem sem adott erre teljesen egyértelmű választ, viszont az Olaj sokkal jobb csapat ennél a Leicesternél, úgyhogy sem papíron, sem a parkettán nem lehet kérdés (elvileg), hogy nyer a magyar bajnok. Lebecsülni persze nem szabad az ellenfelet, de óriási negatív meglepetés lenne, ha nem győzne a Szolnok, és már az is meglepő lenne, ha nem simán tenné meg mindezt az eddig nyeretlen vendégek ellen.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus