A címvédő lehajrázta Hangáékat

Hiába vezetett végig kétszámjegyű előnnyel Isztambulban a Real Madrid és játszott rendkívül eredményesen Hanga Ádám, az Efes elcsente a győzelmet a spanyoloktól.

 

Euroliga, alapszakasz, 31. forduló

Anadolu Efes (török, 14-10) – Real Madrid (spanyol, 18-7) 93-90

A tegnapi napon hivatalosan is megtörtént amire eddig is lehetett számítani, nevezetesen hogy az orosz csapatok felfüggesztése kizárásra módosult, az ellenük elért eredmények pedig törlésre kerültek. A Real Madrid ebből nagyon rosszul jött ki, hiszen így egyetlen vereség mellett 4 győzelmet is levontak tőlük, amely után nemhogy nem mozdultak előrébb a második helyről a tabellán, hanem még a Milano és az Olympiakosz is közelebb került hozzájuk. Az eheti dupla forduló során pedig először a címvédő Efeshez látogattak, ahol finoman fogalmazva sem számíthattak könnyű mérkőzésre.

Ennek ellenére Hanga kosarainak is köszönhetően jól kezdtek a vendégek (12-19), majd a szintén kiválóan játszó Deck és Yabusele főszereplésével folyamatosan tartotta 10 pont körüli vezetését a Real. 74-84 után azonban elfogytak a spanyolok, az utolsó kilenc percben Decken kívül senki nem szerzett kosarat náluk. Az Efes a remeklő Micics vezérletével megfordította a meccset, és ellopta a győzelmet a madridiaktól.

Hanga Ádám a hétvégi pihenője után visszatért a Real Madrid kezdőcsapatába, és a 23 pályán töltött perce során nagyszerű hatékonysággal dobott 14 pontot (4/4 dupla, 2/4 tripla), leszedett 2 lepattanót és eladott 1 labdát. A 4 beütött és 0 kiharcolt faultja miatt végül „csak” 9 indexponttal zárt.

Az Efes legjobb dobói: Micics 29/9, Moerman 18/12, Larkin 12/3, Pleiss 11
A Real Madrid legjobb dobói: Deck 23/3, Yabusele 20/4, Hanga 14/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus