A Falco Angliába látogat a FIBA Europe Cupban

Holnap este 20:00-tól a Falco a Leicester Riders vendége lesz a FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó előtti fordulójában.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, H csoport, 5. forduló
Leicester Riders (brit, 0-4) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-3)
2018.11.14., szerda, 20:00

A Leicesterről három hete, a két gárda egymás elleni összecsapása előtt már írtunk hosszabban is. Azóta annyi történt, hogy DeAndre Burnett helyett Joshua Ward-Hibbert van a keretben, és Kiefer Douse sem játszott a legutóbbi összecsapásokon. A Leicester a Falco elleni sima vereséget követően Szolnokon kifejezetten jól tartotta magát, mindössze három ponttal kapott ki (82-79), mielőtt a Sassari kiütötte volna az előző körben (95-60). A britek lejátszottak két bajnokit is a Szolnok elleni összecsapás óta: a második helyezett Newcastle-t legyőzték idegenben (68-84), a listavezető London Lionstól viszont kikaptak otthon (73-76), így 2-1-gyel állnak.

Várható rotáció:
Lascelles - Ward-Hibbert - Andersson - Holder - Larsson
Washington - Wright - Hampton - Gamble - Thompson

Az kiderült mindkét magyarországi mérkőzésükön, hogy lelkesek, Washington kifejezetten jól is kosarazott Szolnokon, de nincsenek európai szinten is komolyan jegyzett játékosaik, és ha odafigyel valaki, akkor idegenben is bőven verhetőek.

A kérdés az inkább, hogy mi a helyzet a Falcóval, amelynek rengeteg a sérültje, Bruinsmát ezen a találkozón már nem is tudja használni, a frissen igazolt Pustahvart pedig még nem. Gasper Okorn eddig nem nagyon nyúlt a fiatalokhoz, de most nincs választása: vagy tovább játszatja a hírek szerint közel sem 100%-os húzóembereit, vagy beveti az eddig kevesebb lehetőséget kapó kosarasokat is. Tétje már nincs ennek a mérkőzésnek, hiszen mindkét együttes búcsúzott a további küzdelmektől. Maximum a csoport utolsó helyének elkerülése lehet cél, de kérdés, hogy jelen helyzetben az aranysárga-lilák mennyire próbálnak majd megszakadni, miközben számukra a bajnokság már sokkal fontosabb.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő internetes közvetítés elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus