A Falco és a Körmend is szépen búcsúzna a nemzetközi porondtól

A magyar bajnok ma este 20:00-tól Litvániában, vasi riválisa holnap este 18:30-tól hazai pályán játssza utolsó meccsét ebben a szezonban az európai kupaporondon.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 14. forduló
Happy Casa Brindidi (olasz, 5-8) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (6-7)
2020.02.04., kedd, 20:00

A litvánok múltját, keretét október legelején taglaltuk. Egy változás van a keretben, Martynas Mazeika érkezett a napokban hozzájuk. Delininkaitis és Dorsey sérültek, ők most sem fognak pályára lépni, ez egészen biztos - kérdés, hogy Mazeika fog-e, neki ez lenne az első BL-meccse. A Neptunas jelenleg 5-8-cal a Falco mögött áll a csoportban, és még egy győzelemmel sem biztos, hogy megelőzi a magyar bajnokot. A litván élvonalban egy helyet hátrébb estek a hazaiak, most 11-9-cel az ötödik pozíciót foglalják el - a legutóbbi találkozás óta 4-4-et produkáltak csak, a BL-ben mindössze 1-5-öt, nincsenek tehát nagy formában.

A Falco a hétvégén kikapott az OSE ellen, pedig pont előtte törte meg 3 meccses vereség-sorozatát a Bajnokok Ligájában a Brindisi legyőzésével. A két gárda közül a vendégek mutattak idén többet, ez teljesen egyértelmű - kérdés, hogy Litvániában is ki tudják-e hozni magukból ezt. Tét nélküli lesz a mérkőzés, de valószínűleg sem a Falco nem kikapni utazott Litvániába, sem a Neptunas nem akarja vereséggel lezárni az idei nemzetközi idényét - ez a mentalitás amúgy is távol áll a litvánoktól.

A mérkőzést a mindiGO Sport élőben közvetíti!


FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 6. forduló
Egis Körmend (2-3) - Landstede Hammers Zwolle (holland, 0-5)
2020.02.05., szerda, 18:30 (TV: DIGI Sport 2, 18:15)

A hollandok múljáról, keretéről az első egymás elleni összecsapás előtt, közel egy hónapja írtunk bővebben, azóta semmilyen változás nem történt náluk. A FIBA Europe Cup második csoportkörében továbbra is nyeretlenek, 0-5-tel utolsók a K jelű négyesben, és már biztosan azok is maradnak. A holland élvonalban visszacsúsztak a harmadik helyre - az elmúlt három meccsükből kettőn kikaptak, az őket előző Groningen, illetve a múlt héten a szintén előttük álló Den Bosch is legyőzte őket, így 13-3-mal bírnak.

A Körmend nagy formában volt a hétvégéig, ahol szokatlanul erőtlen játékkal egypontos vereséget szenvedett a Pécs ellen, ráadásul hazai pályán. Kérdés, hogy ez kicsit felrázza-e a társaságot, mert ha igen, viszonylag sima is lehet ez az összecsapás. Semmi tétje nincs már a találkozónak, így várhatóan nem fognak megszakadni a csapatok, de az borítékolható, hogy a körmendiek szépen szeretnének búcsúzni az európai porontól saját közönségük előtt - esélyesebbnek számít a vasi gárda, ennyi biztos.

A találkozót a DIGI Sport 2 18:15-ös műsorkezdettel közvetíti!

Hajrá Falco, hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus