A Körmend a csoportgyőzelemre hajt, a Pécs befejezi a FIBA Europe Cupot

A vasiak Finnországban lépnek pályára, a Pécs Hollandiában zárja le idei nemzetközi szereplését.

FIBA Europe Cup, H csoport, 6. forduló
Kataja Basket (finn, 1-4) - Egis Körmend (4-1)
2019.11.27., szerda, 18:00

A finnek keretét, múltját három héttel ezelőtt bemutattuk már. Azóta annyi változás történt, hogy Alanen kihagyta az elmúlt meccseket, a legutóbbit pedig már Calhoun is, egy új amerikai azonban bemutatkozott a Katajánál: Earvin Morris 25 éves hátvéd, Libanonból érkezett ide, de kérdés, hogy a nemzetközi porondon is bevetik-e. Pocsék formában vannak a finnek: hiába szerezték meg első győzelmüket a FIBA EC-ben a Legia Warszawa hosszabbításos legyőzésével, a bajnokságban 0-3-mal hozták le az elmúl időszakot, így már csak 5-6-tal állnak, nagyon nem jönnek az eredmények.

A Körmend ezzel szemben szépen szállítja a győzelmeket, 1-2 vereség után Varsóban is győzni tudott Matthias Zollner legénysége, majd a hétvégén egy teljesen egyoldalú második negyeddel a Jászberényen is átlépett a piros-fekete alakulat.

A találkozónak már csak a körmendiek számára van tétje. A magyar együttes és a Bakken Bears is 4-1-gyel áll, ráadásul mindkét gárda 6 ponttal győzött a másik pályáján, így az egymás elleni eredmény nem dönt ebben az esetben. Az összkosáraránya egyelőre 7 ponttal jobb a Körmendnek, mint dán riválisának, így ennek megfelelően kell vizsgálni majd az utolsó napi meccseket. Ha a Körmend és a Bakken Bears is győz, akkor a magyarok maximum 6 ponttal kevesebbel nyerhetnek az utolsó körben, ha pedig mindkét együttes kikap, akkor maximum 6 ponttal többel szenvedhetnek vereséget, hogy csoportgyőztesek legyenek. Amennyiben a két alakulat közül csak az egyik nyer, az lesz a csoportelső.


FIBA Europe Cup, A csoport, 6. forduló
ZZ Leiden (holland, 3-2) - PVSK-VEOLIA (1-4)
2019.11.27., szerda, 20:00

A hollandok múltját és állományát három héttel ezelőtt bemutattuk már, azóta semmilyen változás nem történt náluk. A bajnokságban nem igazán megy az együttesnek, az elmúlt három hétben csak 1-2-t hozott Rolf Franke csapata, így 5-3-mal már csak az ötödik helyen áll - igaz, a listavezető Zwollétől és a második Groningentől szenvedtek vereséget, ezek mind rangadók voltak. A FIBA EC-ben más a helyzet: a pécsi vereség után 16 ponttal verték a Benficát, az előző fordulóban pedig 10-zel nyertek Pozsonyban, így bebiztosították továbbjutásukat.

A Pécs nagyon nehéz helyzetben van, Aiken sérülése óta összeesett Csirke Ferenc együttese, és zsinórban gyűjti be a vereségeket. Mivel a mecsekaljaiak számára semmi tétje nincs már ennek a meccsnek, nem lenne meglepő, ha ezúttal több lehetőséget kapnának a fiatalok, az aktív rotáció szereplői pedig többet pihennének, mert láthatóan fáradt is a társaság. A hollandok még lehetnek csoportelsők, de ehhez a Benficának ki kellene kapnia az Inter Bratislava otthonában, így jó esély van arra, hogy egy könnyed ütközet lesz a holnapi, egyik gárdának sem most kell megszakadnia.

A mérkőzéseket a televízió nem közvetíti, de az élő stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá Pécs, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus