A Zaragozát fogadják Rosco Allenék

Ma este 20:00-tól Rosco Allen és csapata, az Obradoiro a Tecnyconta Zaragozát fogadja a spanyol bajnokság 7. fordulójában.

Spanyol bajnokság, alapszakasz, 7. forduló
Rio Natura Monbus Obradoiro (1-5) - Tecnyconta Zaragoza (2-4) 20:00

Egyik gárda sincs túl nagy formában a helyezésüket és az eddigi mérlegüket tekintve. Az Obradoiro a Manresa elleni sikert leszámítva egyelőre maximum szoros meccsekre jó, legutóbb például sokáig nyerő helyzetben voltak a Real Betis otthonában, de Rosco Allen és Deividas Dulkys jó játéka nem volt elég - utóbbi megérkezése óta egyébként Shayne Whittington rengeteget esett vissza, így lényegi előrelépés nem történt a csapat versenyképessége szempontjából. A Zaragoza sem teszi ki az ablakba ezt az idényt eddig - ők a gyengén kezdő Unicaját verték még a második körben, illetve az ötödik kanyarban a UCAM Murciát, de azt is hozzá kell tenni, hogy négy vereségükből három a Bilbao, Valencia, Real Madrid trió ellen érkezett, legutóbb a királyi gárdától kaptak ki 26 ponttal.

A vendégeknél csak Martynas Gecevicius nem volt ott az előző idényben a főbb játékosok közül, akik az Olaj ellen is pályára léptek a EuroCupban - rajta kívül a Robin Benzing, Isaac Fotu, Stevan Jelovac, Henk Norel négyesre tudnak támaszkodni. Az óriási bajuk, hogy hiába jók a palánk alatt, a litvánt leszámítva a hátvédeknél egyelőre gyengélkednek, főleg az Andorrától érkező, amerikai Stephen Holt, de az előbb említett ötöst leszámítva nincs komolyabb teljesítmény mástól sem - Tomas Bellas és Sergi Garcia a tavalyi csapatból maradtak, az egykor a Splitből és Zadarból ismert Filip Kraljevic pedig új érkező, ők 9-en alkotják a lényegi rotációt.

A Zaragoza idegenben is esélyesebb, jobb állománya van, mint az Obradoirónak, de ez is egy nyerhető meccs Roscóék számára, ehhez azonban rajta és Dulkyson kívül még két legalább jó produkció kell - Whittington mellett Artem Pustovyi is kulcsszereplő lesz, mivel a palánk alatt igazán erős a vendég gárda. 

A meccset élőben nézhetitek az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus