Az Alba Varesében is hibátlan maradna

Az egyelőre hibátlan székesfehérváriak Olaszországban a csoportelsőség megtartásáért lépnek pályára a FIBA Europe Cup első csoportkörének utolsó fordulójában.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, F csoport, 6. forduló
Openjobmetis Varese (olasz, 4-1) - Alba Fehérvár (magyar, 5-0)
2018.11.21., szerda, 20:30

Az olaszok három hete jártak Székesfehérváron, és azóta felemásan szerepelnek. Mindkét meccsüket megnyerték a FIBA Europe Cupban - csak az az egy, Fehérváron elszenvedett 85-77-es vereségük van a nemzetközi kupában négy győzelem mellett, így állnak az Alba mögött 4-1-gyel. A bajnokságban viszont sorozatban két vereséget szedtek be a Grissin Bon Reggio Emilia és a Sidigas Avellino ellen, mielőtt vasárnap 82-79-re legyőzték idegenben a Vanoli Cremonát, így 4-3-as mérleget birtokolnak a Serie A-ban.

Az Alba kitűnő formát tudhatott magáénak: bár többször is a tűzzel játszott a székesfehérvári együttes, 10 meccses győzelmi sorozatot épített fel - talán pont a Varese ellen volt a legmeggyőzőbb a társaság ebben az időszakban. Ez a sorozat szakadt meg vasárnap, a Szolnok ellen 10 ponttal elveszített rangadón, most pedig újra nehéz feladat előtt állnak Lóránt Péterék: azt Fehérváron is láthattuk, hogy a Varese nem verhetetlen, de jó erőkből álló gárda, és hazai pályán sokkal nehezebb összecsapás várható még az első egymás elleni ütközetnél is.

Ronnie Moore-ék csak abban az esetben előzik meg a magyar együttest, ha legalább 8 ponttal győznek - ekkor helyet cserél a két gárda, de ha 8 pontnál kisebb különbséggel nyer a Varese, akkor az Alba marad az első, és ez a helyzet természetesen akkor is, ha Dzunics Braniszlav gárdája idegenben is megőrzi veretlenségét a FIBA Europe Cupban, és 6-0-val hozza le az első csoportkört.

A meccset a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - Simon Erika, fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus