Az olasz bajnok túl nagy falat volt Vojvodáéknak

Vojvoda Dávid ismét kezdő volt, jól is játszott, ám a bajnoki címvédő ellen ez is kevés volt, a Velence simán nyert Reggio Emiliában

Serie A alapszakasz, 14. forduló:

Grissin Bon Reggio Emilia - Umana Reyer Venezia    85 - 104  

Vojvoda Dávid ezúttal is a Reggiana kezdő ötösében kapott helyet, összesen 23 perc 39 másodpercet játszott, ezalatt 13 pontot dobott (5/9 a mezőnyből, közte 1/4 a tripla, és 2/3 a büntető), válogatottunknak volt 1 szerzett labdája, és 1 kiharcolt faultja, míg a negatív oldalon 3 eladott labda, és 3 személyi hiba szerepelt (4 VAL)

Reggio Emilia legjobb dobói: J.Owens 18, Vojvoda Dávid 13/3, D.Johnson-Odom 11/6

Venezia legjobb dobói: M.Watt 21, A.Daye 17/6, J.Chappel 12/9, M.Bramos 12/12

Kezdjük a jó hírekkel: Vojvoda Dávid újfent kezdő volt, és csapata második legeredményesebb játékosaként zárta a bajnokit. Sajnos azonban ma több jót nem tudunk elmondani a hazai piros-fehérek teljesítményéről. A mai mérkőzésükön, az  első néhány percétől eltekintve végig a vendég Venezia akarata érvényesült. Az olasz bajnoki címvédő többek mellett  ex-NBA bajnokkal (Austin Daye). és uralkodó Európa-bajnokkal (Gasper Vidmar) a soraiban lényegesen erősebb alakulat mint Vojvodáék Reggio Emiliája. A találkozón egyik fél sem lehetett igazán büszke a védekezésére, és a mérkőzés egyes szakaszaira jellemző nagy rohanásban, és őrült dobópárbajban is jobb volt a vendégcsapat. A Venezia végül nagyon simán nyert Reggio Emiliában. A hazaiak pedig csak annak örülhettek hogy a Brindisi és a Varese vereségével tovább sűrűsödik a Serie A középmezőnye, és a jelenleg a tabella 12. helyén álló Vojvodáknek még van esélyük a legjobb 8 közé kerülni féltávkor, hogy ezzel ott legyenek a kupa nyolcas döntőjében.

Vojvoda  Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb, a Serie A 15. fordulójában,  december 26.-án, karácsony második napján, szerda este  20.30-as kezdéssel a Happy Casa Brindisi otthonában lép fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus