BL: A Zaragozát fogadja a Falco

Múlt héten Spanyolországban, most pedig Magyarországon csap össze a két együttes.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 4. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 1-2) - Casademont Zaragoza (spanyol, 3-0)
2020.12.22., kedd, 18:00

A spanyolokról írtunk már a múlt héten. Az első, Falco elleni mérkőzésen Jason Thompson nem lépett pályára, de a hétvégi bajnokin megint szerepelt - a magyar együttes ellen pályára lépő Javier Justiz viszont továbbra sem kezdte el az idényt az ACB Ligában. Vit Krejci biztos nem játszik majd a Falco ellen, neki egy szezon eleji sérülése miatt valószínűleg még jó sokáig rehabolnia kell, más változás viszont nem várható.

Várható rotáció:
Ennis - Bray - Barreiro - Benzing - Thompson
Garcia - Sulaimon - Brussino - Fernandez - Hlinason/Justiz

A Zaragoza a Falco legyőzése után 102-91-re kikapott az Obradoiro otthonában, így a spanyol élvonalban meglévő problémák továbbra is adottak, mindössze 4-11-es mérleggel rendelkeznek. Ettől függetlenül a múlt heti mérkőzésen látszódott, milyen lehetőségek vannak ebben a keretben, és akkor Thompsont még nem is láttuk.

A Falco a hétvégén egy könnyed átmozgatóedzésen vett részt Jászberényben, de egyáltalán nem kellett megizzadnia a sikerért. Más kérdés, hogy Kyan Anderson egy kisebb sérülést szenvedett - állítólag megpróbál majd játszani, de valószínűleg nincs 100%-os formában, és ugyanezek a megállapítások igazak Benke Szilárdra is. Hazai pályán mindenki ellen van esélye a szombathelyi alakulatnak, ezt az elmúlt két évben láthattuk, de Andersonra és Benkére is nagy szüksége lenne Gasper Okornnak.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus