FIBA EC: A Falco után a Körmend is megmérkőzik a Ventspilsszel

A vasi piros-feketék megkezdik szereplésüket a FIBA EC második csoportkörében - lássuk, mi várható a mérkőzésen!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, K csoport, 1. forduló
Egis Körmend - BK Ventspils (lett)
2019.12.11. szerda, 19:00 (TV - DIGI Sport 1, 18:45)

A lettek múltjáról, keretéről szeptember végén írtunk már, hiszen a Falco a Ventspils ellen jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe - Gasper Okornék akkor kettős győzelemmel ejtették ki ellenfelüket az első számú FIBA sorozatból. Azóta egy változás történt a keretükben: Jaylen Tate még a szombathelyiek elleni oda-visszavágó után távozott, helyére a 22 éves Timothy Shortsot igazolta a vezetés.

Az észt-lett bajnokságban jelenleg a harmadik helyen állnak 9-3-as mérleggel a két hibátlan gárda, az észt BK Ogre és a lett VEF Riga mögött. A BL-ből való kiesés után a FIBA Europe Cup C csoportjában folytatták a nemzetközi porondon, és a német medi Bayreuth, a koszovói Sigal Prishtina, valamint a ciprusi Apoel Nicosia ellen 6-0-val jutottak tovább, természetesen első helyen.

A Körmend elvesztette legutóbbi két mérkőzését: a FIBA EC utolsó körében kikapott Finnországban, majd a hosszabb bajnoki szünet után Zalaegerszegről is vesztesen távozott Matthias Zollner együttese. Előtte viszont gyűjtögette a győzelmeket mindkét fronton, nem is volt kérdés a továbbjutása az európai kupában.

Az nagy kérdés, hogy a vendégektől mit látunk majd, mert az Arena Savariában nagyon kulturált kosárlabdát mutattak be, ellenben hazai pályán szinte esélyük sem volt a Falco ellen. A Körmend volt már jobb passzban a jelenleginél, de saját közönsége előtt jobban szoktak teljesíteni Ferencz Csabáék, és annyi az eddigiek alapján kijelenthető, hogy a vengéek kerete nem jobb, mint a vasiaké.

A Ventspils persze veszélyes ellenfél, de azt már láthattuk, hogy túl sok kiemelkedő képességű, meccseket eldönteni képes játékos nincs náluk. Shorts miatt persze van némi kérdőjel ezzel kapcsolatban, de a magyar együttes legfőbb feladata az lesz, hogy nagyobb hullámvölgyek nélkül hozza le a találkozót - ez az, amit a Ventspils azonnal megbüntet.

A mérkőzést a DIGI Sports 1 18:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán mi is közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus